به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از واحد مرکزی خبر شمار افراد چاق و دارای اضافه وزن در کشورهای در حال توسعه به مرز یک میلیارد نفر رسیده است.
شمار افراد چاق و دارای اضافه وزن در کشورهای در حال توسعه نخستین بار گوی سبقت را از کشورهای ثروتمندتر ربوده و به مرز یک میلیارد نفر رسیده است.
موسسه توسعه خارجی انگلیس با بررسی آمار مربوط به سال 1980 تا 2008 گزارشی در این باره تهیه و روز جمعه منتشر کرد.
استیو ویگینز نویسنده این گزارش می گوید:« آمار موجود قابل ملاحظه است و نشان می دهد شمار افرادی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند از سال 1980 به این سو در کشورهای در حال توسعه سه برابر شده است. این رقم به بیش از نهصد میلیون نفر رسیده و بیشتر از کشورهای توسعه یافته است(پانصد و هفتاد میلیون نفر). این مشکل نوظهور به سرعت گسترش یافته و بسیار بزرگ شده است.»
دو کشوری که چاقی بی رویه در آنها وجود دارد ، چین و مکزیک هستند.شمار افراد چاق در این دو کشور از سال 1980 دو برابر شده است. در آفریقای جنوبی ، چاقی یک سوم افزایش یافته و الان بیش از نرخ چاقی در انگلیس است.
در شمال آفریقا، خاورمیانه و آمریکای لاتین نیز روند چاقی شبیه اروپاست.
استیو ویگینز در توضیح علت گسترش چاقی در چین و مکزیک می گوید:« این مسئله به میزان درآمد ، شهری شدن و کم تحرکی مربوط می شود.این کشورها که میزان درآمد مردم شان افزایش یافته است ، با افزایش روند چاقی نیز مواجه شده اند.»
غذاهای فرآوری شده ، مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین و کم تحرکی از عوامل اصلی چاقی است.این مشکل با گرایش روزافزون مردم به سمت غذاهای آماده به جای آشپزی سنتی در خانه تشدید شده است.
طبق گزارش جدید ، مصرف قند و شیرینی از سال 1961 تا 2009 حدود یک پنجم در هر شخص افزایش یافته است.مصرف کنندگان عمده شکر در جهان ، آمریکا ، بلژیک ، هلند ، نیوزیلند و مکزیک هستند.
این گزارش هشدار می دهد که دولت ها برای مقابله با این بحران رو به رشد کاری نکرده اند شاید به این علت که سیاستمداران تمایلی به دخالت در میز شام مردم ندارند و همچنین لابی های قدرتمند صنعت مواد غذایی و کشاورزی اعمال نفوذ می کنند و مردم نیز نمی دانند یک رژیم سالم غذایی چیست.
در گزارش مذکور دو کشور دانمارک و کره جنوبی نیز بابت اقدامات شان در مقابله با چاقی مورد تقدیر قرار گرفته اند.