به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مرتضی عزتی در همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی با موضوع "توسعه ظرفیت های تولیدی جایگزین نفت" هدف از برگزاری این نشست را یافتن راهکارهایی در جهت جایگزینی منابع درآمدی نفتی اشاره کرده واظهار داشت: اگر ما بخواهیم نفت را از شکلی که در حال حاضر استفاده می کنیم کنار بگذاریم و از وابستگی شدید اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی بکاهیم، ناچار هستیم که برای بخشی از منافعی که از نفت داریم جایگزینی پیدا بکنیم.
وی تصریح کرد: نفت درتولید کشور ما سهم 22 درصدی و در صادرات کشور سهم حدود 65 درصدی از کل صادرات و در درآمدهای دولت سهم 50 الی 55 درصدی را دارد.
عزتی گفت: با بررسی سهم بخشهای مختلف اقتصادی کشور با سایر کشورها به این نتیجه می رسیم که وضعیت کشور ما شباهت چندانی با گروه کشورهای مختلف از جمله کشورهای صادرکننده نفت، کشورهای در حال توسعه و سایر گروه کشورها ندارد. مثلا در بین گروه کشورهای صادرکننده نفت ما دارای سهم بسیار زیاد بخش خدمات به همراه کشور عربستان هستیم و در بین گروه کشورهای در حال توسعه، سهم بخش کشاورزی در کشور ما بسیار بیشتر از سایر کشورها و سهم صنعت و معدن بسیار کمتر می باشد.
دبیر علمی همایش در ادامه داد: ما بایستی سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی خودمان را بالاتر ببریم. اقتصاد جهانی امروز وضعیتی را دارد که سهم صنعت در آن بالاست. شاید با توجه به این عواملی که ذکر شد، صنعت ظرفیت بیشتری را برای جایگزین شدن در برابر نفت داشته باشد.
عزتی تاکید کرد: اگر ما درصدد جایگزین کردن درآمد های نفتی با بخشهای دیگر درآمدزا هستیم و می خواهیم همانند کشورهای در حال توسعه که فاقد منابع نفتی هستند قدم برداریم، باید جهت گیری مان این باشد که سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی را از حدود 18 درصد در حال حاضر به سمت 30 درصد حرکت کند. اگر به این کار اقدام کنیم هم می توانیم راجع به اشتغال زایی این بخش امیدوار باشیم که قطعا بیشتر از بخش نفت است و همچنین توانایی دولت برای اخذ مالیات افزایش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: اگر سهم بخش خدمات زودتر از زمانی که نیاز به این بخش باشد افزایش یابد، در مواقعی همانند وضعیت فعلی ما، جای تولیدات صنعتی را می گیرد و مانع توسعه کشور می شود.
انتهای پیام/