"حسین معین آبادی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به خبرهایی در خصوص سفر هیئت پارلمانی انگلیس به ایران، گفت: این سفر برای منافع ملی، پیشبرد و اثبات اهداف کشور، حقوق صلح آمیز هستهای و همچنین کاهش تحریمهای اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران، فرآیندی مثبت به شمار میآید.
وی ادامه داد: در پی دیپلماسی موفق دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان با سایر کشورهای جهان، میتوان در آینده منتظر سفر مقامات دیگر کشورهای دنیا همچون کانادا که مواضعی متخاصم علیه ایران اتخاذ کردهاند، بود.
این کارشناس سیاست خارجی اظهار داشت: من معتقدم امنیت انرژی اروپا امری بسیار جدی بوده و جمهوری اسلامی ایران میتواند امنیت این کشورها را با توجه به رقابتهایی که با روسیه و کشورهای آسیای میانه دارند، تامین کند.
وی با تاکید بر اینکه هیئت پارلمانی انگلیس، ایران را شریک قابل اعتماد در نظام استراتژیک میداند، تصریح کرد: ممکن است در پارهای از مواقع به صورت تاکتیکی و مقطعی شاهد برخی مشکلات باشیم، اما ما در استراتژیک، شریک پایداری برای یکدیگر خواهیم بود.
معینآبادی با بیان اینکه این سفر میتواند امری موثر برای حضور ایران در ژنو2 باشد، تصریح کرد: نگاه "فرانسوا اولاند" رئیسجمهور فرانسه و "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس نسبت به جمهوری اسلامی ایران پس از انتخابات 24 خرداد و همچنین دعوت غیررسمی آنها از کشورمان برای شرکت در کنفرانس ژنو 2 بیانگر آن است که نگاه اروپاییها به ایران بسیار مثبتتر از آمریکا است.
وی ادامه داد: من معتقدم هرچند اروپاییها و آمریکا دارای منافع مشترکی بایکدیگر هستند اما این منافع از یک سو همپوشانی نداشته و از سوی دیگر موجب میشود تا اروپاییها به کشورمان نزدیکتر شوند.
این کارشناس سیاست خارجی در پایان با تاکید بر اینکه مسبب اصلی گمانهزنیها بر سر عدم دعوت ایران در ژنو2، آمریکا است، خاطر نشان کرد: برداشتن تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران، به رسمیت شناختن حق غنیسازی و همچنین دعوت جامعه جهانی از ایران و پذیرش آن از سوی دولت آمریکا فشاری است که این کشور آن را متحمل شده است.
انتهای پیام/