به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،حجتالاسلام سعید احمدی ، تصریح کرد: حضرت علی(ع) که زن را ریحانه (گل خوشبو) میدانند، قطعاً در صدد نکوهش زنان نیستند، بلکه این جمله در واقع هشداری است به زنان و مردان که مراقب رفتارهای خویش باشند.
وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال جمال و کشش خاصی را در زن قرار داده است و این جذبه از همان زمان آغازین خلقت آدم و حوا بوده است که این کشش باعث میشود مردان گرایش خاصی نسبت به زنان احساس نمایند و زنان از این دلربایی و خوش صحبتی سوء استفاده کنند، بنابراین حضرت علی(ع) به این نکته توجه داشتهاند که مردان را از عواقب سوء گرایشهای غیرمنطقی نسبت به زنان آگاه سازند.
حجتالاسلام احمدی افزود: اگرچه زن شاهکار خلقت است و جذبهها و جمالهای دلربایی دارد، اما غرق شدن در این امور و معطوف شدن توجه واقعی به آن مانند سم کشندهای است که انسان را از پا در میآورد و موجبات هلاکت او را فراهم میسازد و از همین رو است که گفتهاند "اگر کسی به کامجویی از زنان عادت کند به فلاح و رستگاری نخواهد رسید". در واقع امیرالمومنین(ع) نخواستهاند به زنان توهین کنند، بلکه خواستهاند مردان را نسبت به عواقب سوء زنپرستی آگاه سازند.
این کارشناس دینی اظهار کرد: در روایت آمده است که زن مانند عقرب است که نیشش ابتدا نوشی است و بعد زهری کشنده است. بدیهی است که در این تمثیل آنچه مورد توجه قرار گرفته هشدار به مردان نسبت به شهوت جنسی مطلق به زن یا به تعبیری "زنگرایی و شهوتپرستی" است که مانع از رشد معنوی و سبب ابتلا به محرمات و سقوط به درکات میگردد. البته چنین تعبیراتی نسبت به زن در موضع همسر وجود ندارد، بلکه در مقوله توجه به زن در موضع همسر روابط محبتآمیز به او تاکید شده است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه زنان در جامعه از حیا برخوردار نباشند، جامعه را به فساد خواهند کشاند و خداوند بحث حیا در جامعه را به زنان داده است، زیرا تحریک مرد در زمینه حیا کمتر از زن است، ولی این نکته قابل توجه است که عامل خطر را باید مورد بررسی قرار داد.
انتهای پیام/م