اعضاي سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) اين هفته در وين پايتخت اتريش گرد هم خواهند آمد تا درباره ميزان توليد نفت اين سازمان و انتخاب دبیرکل جدید تصميم‌گيري کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، توافق‌نامه اخیر ایران و گروه 1+5 در ژنو، شرایطی را فراهم کرده تا جایگاه ایران در میان دیگر اعضای اوپک برجسته و به عنوان رقیبی قوی برای عراق و عربستان محسوب شود.

در عین حال ایران در صدد بازیابی سهم از دست رفته خود در بازار نفت است تا جایگاه دومی اوپک را که اکنون در دست عراق است دوباره کسب کند.



این در حالی است که شرکت‌های نفتی غرب طی ماه‌های اخیر تماس‌هایی با شرکت ملی نفت ایران داشته‌اند تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

همچنین کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند طی شش ماه پس از لغو تحریم‌ها تولید نفت ایران تا 3.5 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

**تصمیم اعضای اوپک بر سر تولید و قیمت نفت چه خواهد بود؟

"مصطفي الشمالي"، وزير نفت کويت در آستانه برگزاري نشست اعضاي اوپک در وين اعلام کرد پيش بيني نمي‌کند اوپک بخواهد ميزان توليد نفت خود را تغيير دهد، چرا که توليد نفت تاکنون در راستاي نيازهاي مصرف‌کنندگان و کافي بوده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، پيش‌بيني مي‌شود اعضاي اوپک که حدود يک سوم نفت مورد نياز جهان را تأمين مي‌کند، در نشست روز چهارشنبه خود در مقر اين سازمان در وين اتريش ميزان توليد نفت خود را تا سقف 30 ميليون بشکه در روز حفظ کنند.


بر اساس گزارش‌ها، پیش‌بینی می‌شود اوپک برای حفظ قیمت نفت بالای 100 دلار مجبور شود در نیمه دوم سال 2014 تولید خود را کاهش دهد.

نماینده یکی از کشورهای عضو اوپک در این خصوص گفت: تا ماه مارس شرایط بازار متعادل و قیمت‌ها در روندی صعودی خواهد بود.

"توماس پوگ"، تحليلگر امور بازار در موسسه "کپيتال اکونوميکس" در گفتگو با خبرگزاري فرانسه اعلام کرد: بهاي نفت همچنان به ميزاني است که بيش‌تر کشورهاي عضو اوپک از آن راضي هستند. بنابراين، امکان کاهش توليد نفت توسط اوپک بسيار بعيد به نظر مي‌رسد.

اوپک که تولید حدود 35 درصد از نفت خام جهان را در دست دارد، پيش بيني می‌کند تقاضا براي نفت در سطح جهان در سال 2014، 90 ميليون و 780 هزار بشکه در روز خواهد بود.


لازم به ذکر است، به دلیل درگيري‌هاي شدید در ليبي، توليد نفت اين کشور از يک ميليون و 500 هزار بشکه در روز به حدود 250 هزار بشکه در روز کاهش يافت.

به دلیل شرایط فعلی ایران و عدم اجرای کامل لغو تحریم‌ها و همچنین شرایط بحرانی لیبی، انتظار می‌رود وزرای نفت اوپک سقف تولید این سازمان را تغییر ندهند و تصمیم‌گیری در این خصوص به نشست ماه ژوئن موکول شود

اوپک اعلام کرد ميزان تقاضا براي خريد نفت اين سازمان تا سال 2017، به صورت دوره‌اي با کاهش مواجه خواهد شد اما در سال 2018 تقاضا براي نفت اين سازمان با افزايش تدريجي رو به رو مي‌شود.

 ** "انتخاب دبیرکل"، چالشی دیگر برای اعضای اوپک  

سازمان کشورهاي صادر کننده نفت در نشست وين همچنين درباره اين موضوع تصميم‌گيري خواهد کرد که آيا بايد براي "عبداله البدري" به عنوان دبيرکل اوپک، جايگزيني تعيين کنند يا خير.

در پی تحریم‌های غرب،‌ درآمدهای نفتی ایران از سال 2012 با کاهش مواجه شد و رقابت ایران با رقبای نفتی خود یعنی عربستان و عراق شدیدتر شد.

"عبداله البدری" (اهل لیبی) کسی است که از سال 2007 سمت دبيرکلي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت را بر عهده داشته و عربستان سعودي در حال رقابت با عراق و ايران براي تعيين جايگزين البدري است.

اعضاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت در ماه دسامبر گذشته تصميم گرفتند البدري را به مدت يک سال ديگر در سمت خود ابقا کنند، زيرا نتوانستند بر سر تعيين دبيرکل جديد اوپک با يکديگر به توافق برسند.

بر همین اساس، این امکان وجود دارد که اعضای اوپک نتوانند در نشست چهارشنبه دبیرکل جدید را انتخاب کنند.

ایران، عربستان و عراق کشورهایی هستن که برای پست دبیرکلی نامزد معرفی کرده‌اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.