به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه، نقی کریمی با اشاره به ذخیره سازی 600 میلیون متر مکعب در پشت سدهای آذربایجان غربی، افزود: این میزان آب در پشت 13 سد ملی و 6 سد زود بازده مورد بهره برداری استان ذخیره سازی شده اند.
وی در خصوص روند احداث طرحهای پایاب سدها و شبکه انتقال آب از این سدها به مزارع کشاورزی، اظهار داشت: این طرحهای به دلیل کمبود اعتبارات و عدم تخصیص اعتبارات مصوب به صورت نیمه تعطیل بوده که امیدواریم اعتبار اجرای انها بزودی پرداخت شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از نیمه فعال بودن روند اجرای طرحهای سد سازی آذربایجان غبی به دلیل بحران خشکسالی دریاچه ارومیه، ادامه داد: متاسفانه هم اکنون شاهد خالی شدن و استفاده بی رویه از منابع زیرزمینی آب در استان هستیم.
کریمی خواستار افزایش راندمان آبیاری در بخش کشاورزی برای کاهش مصرف و برداشت آب از سفره های زیر زمینی شد و اعلام کرد: راندمان استاندارد مصرف آب کشاورزی75 درصد بوده ولی متاسفانه این عدد در استان ما، 30 درصد است.
وی از احداث 75 هزار هکتار شبکه آبیاری مدرن و در دست اجرا بودن 90 هزار هکتار خبر داد و عنوان کرد: هم اکنون نیز بیش از 172 هزار هکتار نیز در دست مطالعه و آماده اجرا بوده که در صورت تامین اعتبارات لازم شاهد بهبود راندمان آب کشاورزی خواهیم بود.
وی ضمن تاکید بر لزوم روند اجرای طرح سد سیلوه پیرانشهر و آماده سازی سد برای آبگیری، افزود: 450 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای عملیات عمرانی سد مورد نیاز بوده که از این میزان 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت نیرو و قرارگاه سازندگی تامین می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یک هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت بدهی پیمانکاران و اجرای طرحهای استانی شده نیاز است، اعلام کرد: سد بابا احمد چالدران و سد تاج خاتون چایپاره از طرحهای استانی حوزه منابع آبی هستند.
کریمی از اتمام مطالعات یک سد در خوی و 2 سد در جنوب آذربایجان غربی با هدف آبخوان داری خبر داد و گفت: استفاده از تسهیلات بانکی استان برای اجرای طرحهای کوچک زودبازده، اجرای طرحهای بین حوزه ای به منظور اعمال رویکرد مدیریت یکپارچه منابع آب در حوزه های آبریز سه گانه استان و احیای تالاب بین المللی دریاچه ارومیه نیز ضروری است./س