از پستانداران، سمور آبی، گورکن، فک دریای خزر و شغال در این پناهگاه زندگی میکنند.
قوی گنگ، قوی فریادکش، فیلوش، اردک سیاه کاکل، اردک چشم طلایی، باکلان کوچک و بزرگ از پرندگان پناهگاه حیات وحش لوندویل هستند.
عقابها، کاکاییها، پرستوهای دریایی، آبچلیکها، حواصیلها، سهرهها، چرخ ریسکها، گیلانشاه خالدار، پری شاهرخ، درنا و قرقاول از دیگر پرندگان حیات وحش لوندویل را تشکیل میدهند.
*حیات وحش لوندویل پناهگاه حیوانات و پرندگان
پناهگاه حیات وحش لوندویل دارای اقلیم بسیار مرطوب و معتدل با متوسط بارندگی و دمای سالانه یکهزار و 100 میلیمتر و 15 درجه سانتیگراد است.
این منطقه نمونه منحصر بهفرد از باقیمانده جنگلهای جلگهای هیرکانی است.
حدود 1.3 منطقه از برکه، آببندان و تالابهای مشجر تشکیل شده و دارای گونههای مهم گیاهی نی، لویی، انار وحشی، توسکای قشلاقی ازگیل لرگ، لیلکی و تمشک و ... است.
این پناهگاه زیستگاههای متنوع آبی و خشکی برای جانوران دارد و 125 گونه جانوری در منطقه شناسایی شده است که مهمترین آنها روباه معمولی، گراز، سمور آبی، سیاه کاکل، پری شاهرخ و فک، قوی فریادکش، انواع اردک، حواصیل، گیلانشاه خالدار و درنا است.
*پناهگاه حفاظت شده لوندویل
طول منطقه پناهگاه حیاتوحش 15 کیلومتر و عرض متوسط آن 500 متر است و از شمال به اراضی سازمان «سیاحان» از غرب به جاده آستارا، هشتپر و از جنوب به رودخانه لوندویل و از شرق به حریم قانونی دریای خزر محدود است.
در منطقه لوندویل آستارا انواع پرندههای مهاجر که از سیبری وارد این منطقه میشوند و اردکسانان وجود دارد و تالاب ساحلی آن در پناهگاه لوندویل محلی برای مهاجرت انواع پرندگان محسوب میشود.
پرندگان از اوایل مهر به این منطقه مهاجرت کرده و سپس در بهمن آغاز به خروج از منطقه میکنند.
پرندگان مهاجر در ابتدا به آذربایجان شرقی میروند و پس از آن به مقصد سیبری منطقه پناهگاه را ترک میکنند.
پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا منطقه ساحلی بوده و بیشتر گونههای پرندههای مهاجر را در خود جای داده است.
1.3 اراضی منطقه را سیمای تالابی و بقیه نیز درختچههای جنگلی شامل انار وحشی، گوجه وحشی و ... به اشغال درآورده است.
به دلیل داشتن زمینه مساعد زیست پرندگان به ویژه قرقاول، مارال، گو.زن زرد ایرانی و... مورد حفاظت قرار گرفته است.
جاده آسفالته آستاراـ هشتپر در غرب اراضی عامل مهمی در جلب مسافران برای بازدید از منطقه پناهگاه حیاتوحش است که خود تبعات و شرایط خاصی بر منطقه حاکم میکند.
*تخریب انارستانهای محدوده منطقه پارک حیاتوحش
انارستانهای منطقه از معدود جوامع باقیمانده در سواحل خزر بوده که در بخشهای فراوانی بر اثر تجاوزات و اثرات توسعه تخریب شده است.
نزدیکی پناهگاه حیات وحش لوندویل و تالاب استیل موجب میشود تا سیستم خاصی شکل گرفته و مهاجرت بین دو منطقه در این حوزه حمایت شود.
مجاورت پناهگاه با دریای خزر خود از عوامل پشتیبانی منطقه بوده و خود در جلب گونههای مهاجر شامل قو، فلامینگو، کفچه نوک، انواع حواصیل، چنگر و انواع گنجشکسانان و ... بسیار مؤثر است.
وجود دو پاسگاه محیطبانی در پناهگاهـ پاسگاه محیطبانی و پاسگاه طبیعت گردی از دیگر ویژگیهای پارک حیاتوحش است.
*ناامنی پارک لوندویل برای حیوانات
رودخانه «مردهسیبلی» در داخل حیاتوحش لوندویل در این چند سال به خاطر بیتوجهی مسئولان محیط زیست تخریب شده است.
زمینهای پارک گردشگری حیاتوحش هر روز تبدیل به ویلاسازی و مجتمعهای تفریحی میشود که فضای زیستمحیطی را برای حیوانات ناامن کرده است.
از مهمترین عوامل تهدید این منطقه وجود مستثنیات و تغییر کاربری اراضی تعارضات به اراضی حاشیه تالاب، خانههای سیبلی و امامزاده و لوندویل، چرای دام، شکار و صید غیر مجاز است.
پارک حیاتوحش لوندویل تبدیل به مکانی بیپناه برای پرندگان و جانوران آن شده که نیاز به حمایت بیشتر مسئولان امر دارد./ج1