به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، مراسم ماه محرم در روستا قبل از فرارسیدن ماه محرم آغاز می شود، در واپسین روزهای ماه ذی الحجه، مردم روستا در حسینیه روستا جمع می شوند و به غبارروبی و تمیز کردن حسینیه می پردازند، علم های عزا را برپا و حسینیه را سیاهپوش می کنند.
دختران و زنان روستا مقدمات پذیرایی از میهمانان را با پاک کردن حبوبات، سبزی و برنج آغاز می کنند و هرساله در ایام محرم در این روستا مجموعه غذاهای سنتی پخته می شود که نظیر آن تا به امروز در هیچ یک از مناطق و روستاهای ایران دیده نشده است.
حکایت می شود پخت این غذا در روستای وسفونجرد به این صورت بوده که در سال های دور در یکی از روزهای ماه محرم، طایفه ای در حال عبور وارد روستا می شوند و چون نزدیک ظهر بوده است و در روستا امکانات لازم جهت پذیرایی از آنها وجود نداشته، مردم تصمیم می گیرند با مشارکت هم از میهمانان امام حسین(ع) پذیرایی کنند.
زنان روستا شیرهای آن روز را جمع آوری کرده و شیربرنج درست می کنند، حلوایی سنتی بنام تر حلوا می پزند، آش جو آماده می کنند و با قربانی گوسفندان، آبگوشتی می پزند و به همراه ماست، نان محلی و سبزی، در سینی هایی می چینند و برای پذیرایی میهمانان به حسینیه روستا می برند و به این صورت به گونه ای بسیار آبرومندانه از میهمانان پذیرایی می شود.
در سالهای بعد و تا امروز با نعمت و لطف خداوند به کشاورزان و دامداران روستا، این سنت نیکو ادامه پیدا کرده است و اکنون نیز به صورت روزانه هرچند خانواده روستا با پخت این غذا و غذاهای دیگر از میهمانان محرم پذیرایی می کنند.
از دیگر سنت ها و آیین های کهن مردم روستا در ایام محرم مراسم تعزیه یا شبیه خوانی است که توسط جوانان و بزرگان روستا اجرا می شود، به این صورت که در هر روز ساعاتی بعد از صرف ناهار، مردم روستا در حسینیه روستا جمع می شوند و یک مجلس از شهادت شهدای کربلا و یاران باوفای امام حسین (ع) شبیه خوانی می شود.
شایان ذکر است این مراسم تا روز 23 ماه محرم الحرام ادامه خواهد داشت./س