این پر آب ترین رودخانه ها موجب ایجاد شاخه ها و حوزه های آبی بسیاری شده است که امکان بهره برداری از مزارع شیلات و گسترش تولید ماهیان سردآبی را در این استان، بسادگی فراهم می کند؛ همچنان که در حال حاضر شاخه های این رود خانه ها در بازفت شهرستان کوهرنگ و بهشت آباد شهرستان اردل را به مکانی مناسب برای پروش ماهی قزل آلا تبدیل کرده است.
مدير امور شيلات و آبزيان اداره کل جهادکشاورزي استان چهارمحال و بختياري گفت: از ابتدای امسال تاکنون در مزارع این استان، به عنوان قطب تولید ماهیان سردابی کشور، 3 میلیون بچه ماهی قزل آلا پرورش یافته است که بیست درصد بیشتر از میزان مشابه سال قبل است.
اسماعیل پیرعلی افزود: شش ماه قبل هم بیش از 30 میلیون بچه ماهی در 250 مزرعه حاشیه رودخانه های این استان رهاسازی شد.
شیرین بودن آب رودخانه در این نواحی موجب تمایز خواص ماهیان پرورش یافته در این مزارع از سایر ماهیان شده است.خدیجه اسدی کارشناس تغذیه در این باره گفت: قزل آلای پرورش یافته در مزارع استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از غنی ترین منابع پروتئین، و حاوی مقادیر بسیار روی است که در رشد کودکان موثر است و بیشترین میزان امگا ـ۳ را داراست.
این نوع ماهی نسبت به ماهیان دریایی میزان ید و جیوه کمتری دارند که آن را برای زنان باردار و کودکان به غذایی مناسب بدل می کند.
استان چهارمحال و بختیاری برای پنجمین سال متوالی رتبه نخست تولید ماهیان سردابی از آن خود کرده است و استان های لرستان، کهکیلویه و بویر احمد، مازندران و خوزستان از مصرف کنندگان ماهی این استان به شمار می روند./س