به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، آرش سهرابی، در حاشیه نشست یک روزه معماری شهری معاصر ژاپن و ایران، اظهار کرد: پایه اصلی موسسه مقاومسازی در خصوص برگزاری دورههای آموزشی است و بحث اصلی این موسسه پرداختن به مسائل آموزش دانشجویان و سرمایهگذاری برای نسلهای آینده است.
وی افزود: در سالهای گذشته موسسه مقاوم سازی ارتباط گستردهای با کشورهای صاحب سبک در حوزه مهندسی زلزله و پرداختن به مقوله ساخت و ساز و مقاوم سازی داشته است و کشور ژاپن از جمله کشورهای مطرح در این زمینه است.
دبیر موسسه پژوهشگران مقاومساز ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: در کنفرانس اخیر که در تبریز برگزار شد تشکیل مجمع جهانی کشورهای زلزله خیز مطرح شد و در این زمینه بحثهای مختلفی مطرح شد و وقوع سونامی ژاپن و زلزله ورزقان باعث شد تا یک سری بحثهای آموزشی بین دو کشور رد و بدل شود و پیشنهاداتی مطرح شد و کارشناسان ژاپنی به تبریز آمدند و تجربیات این دو واقعه اخیر مورد تبادل قرار گرفت.
وی، هدف از سمینار معماری شهری معاصر ژاپن و ایران را توجه به نیازهای مهندسان کشور دانست و متذکر شد: با توجه به مسائل مطرح شده نیاز است که به مقوله مهندسین معماری توجه شود و از پروفسور «میاکه» دعوت شد تا در تبریز حضور یابد و دستاوردهای کشور ژاپن در این حوزه را به مهندسین ما منتقل کند. همچنین کارگاه های موسیقی، گرافیک و سمپوزیوم تخصصی معماری برگزار شد.
سهرابی، استقبال دانشجویان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با توجه به مدت زمان کمی که داشتیم اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی و پوستر و نامهنگاری با مجموعههای مختلف انجام گرفت که دانشگاه هنر اسلامی تبریز و دانشگاه صنعتی سهند همکاری مطلوبی داشتند. از طرف مهندسان و دانشجویان سراسر کشور استقبال خوبی انجام شد و همایش صرفاً در سطح استانی نیست و از شهرهای مختلف کشور دانشجویانی حضور دارند.
دبیر موسسه پژوهشگران مقاومساز ایران اسلامی با اشاره به ارتباط علم و صنعت، عنوان کرد: در جوامع پیشرفته عموماً NGO ها هستند که پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت را تشکیل میدهند و در مجموعههای خصوصی پرداختن به این موضوعات از نظر مالی بسیار راحت است.
وی اذعان داشت: در همین زمینه ما ارتباط خودمان را با دانشگاهها افزایش میدهیم. از لحاظ بعد علمی همیشه دانشگاهها پیشرو و ممتاز هستند و دانشگاه از لحاظ علمی حمایت میکند و موسسه های مختلف هم میتوانند در این حوزه قدم بردارند و این خلأ موجود بین دانشگاه و صنعت را NGO ها میتوانند از بین ببرند.
سهرابی به زلزله ارسباران اشاره کرد و بیان داشت: بالطبع هر وقت زلزلهای در هر نقطه از دنیا اتفاق میافتد وظیفه مراکز علمی و دانشگاهی بررسی زلزله و ارائه یک سری گزارشات است تا بدانیم ما در این زلزله نسبت به زلزله های گذشته تا چه میزان پیشرفتهایی داشتیم تا بتوانیم نقاط ضعف را برطرف کنیم و به نتایج مثبتی برسیم.
وی اضافه کرد: اولین اقدامی که موسسه مقاوم سازی پس از این زلزله داشت برگزاری یک کارگاه تخصصی بود که پروفسور «تاکاتا» از اساتید برجسته دنیا حضور پیدا کرد و اساتید دانشگاه تبریز و صنعتی سهند مطالبی ارائه کردند و بعد از آن با ارتباطاتی که ایجاد شد با کشور سوییس مرتبط شدیم و اقلام مورد نیاز را با کمک این کشورها به کشور وارد کردیم و کارها هدفمند پیش رفت و در نهایت کمک مالی و علمی فراوانی برای مردم زلزله زده تدارک دیده شد.