اشرفی نیا گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری افزود :گسترش بیماری سوختگی شمشاد در ماههای اخیر در جنگل های شمال سبب شده تا بسیاری از گونه ای درختی شمشاد دچار این آفت شده و آسیب ببینند و به تاکید کارشناسان، اگراین بیماری یک حمله بیوتروریستی نباشد، یک فرایند منتهی به تغییرگونه یاکنورسیون درجنگل خواهد بود که به سرعت در شرف معرفی کردن یک توالی به جنگلبانان است.
وی افزود: با اینکه اغلب تودههای شمشاد موجود در شمال کشور که به این بیماری دچار شدند تا حد زیادی آسیب دیدند و در مواردی به طور کامل نابود شدند، درختان شمشاد پارک جنگلی سیسنگان مقاومت خوبی در برابر این بیماری نشان دادند.
وی اظهار داشت گفت: آلودگی در بیشتر مناطق پارک سیسنگان تا ارتفاع یک و حداکثر یک و نیم متری درختان شمشاد بالا رفته در حالی که در دیگر مناطق تا قسمت تاج درختان گسترش یافته است.
اشرفینیا افزود: عوامل دیگری مانند نزدیکی تودههای شمشاد به ساحل دریا و وجود جریان آزاد هوا در بین تودهها و همچنین وجود پایههای مقاوم به بیماری در این پارک از فرضیههای ما درباره علت حفظ شمشاد در این منطقه است.
وی تصریح کرد: البته بررسیهای ما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و یک گروه کارشناسی در قالب یک طرح پژوهشی مشغول تحقیق در مورد عوامل و تاثیر آن در شدت و توسعه و حتی کنترل این بیماری است که امیدواریم نتایج آن در آینده نزدیک منتشر شود./س