براي استفاده هر چه بهتر بازار سرمايه در تامين مالي به زودي صندوق هاي زمين و ساختمان راه اندازي مي شود.

 به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران علی صالح آبادی در نشست صبحانه کاری بازار سرمایه که با محوریت توسعه تامین مالی از طریق بازار سرمایه با تاکید بر بازار اولیه برگزار شد، گفت : امروز رشد بازار سرمایه به حدی رسیده است که مي تواند نقش پر رنگ تری در تامین مالی نسبت به گذشته ایفا کند.

وی تصريح کرد : نگرش مثبت رییس جمهوری و اعضای تیم اقتصادی دولت، همگی حاکی از کمک به بازار سرمایه و توسعه آن، تقویت بخش خصوصی و حمایت از حقوق سرمایه گذاران و مطالبات همیشگی بازار سرمایه دارد. 
 
رییس سازمان بورس ادامه داد: حمایت رییس جمهوری و همگرایی تیم اقتصادی دولت، پشتوانه بسیار مناسبی است تا بازار سرمایه را با قدرت به جلو ببرد.

صالح آبادی به نگاه مثبت بانک مرکزی به بازار سرمایه نیز اشاره کرد وگفت : هماهنگی بانک مرکزی، پشتوانه محکمی برای رشد بازار سرمایه در کنار بازار پول است.

وی تصريح کرد: سیف در دوران مدیریت خود در بانک اقتصاد نوین با بازار سرمایه تعامل و ارتباط مطلوبی داشت به طوریکه قرار است، تفاهم نامه ای بین سازمان بورس و این بانک برای توسعه همکاری ها به امضا برسد.
 
سخنگوی سازمان بورس به نشست خود با رییس بانک مرکزی اشاره کرد و افزود : در این جلسه در خصوص 40 موضوع اساسی، مرتبط با دو بازار گفت وگوهایی انجام شد که امیدواریم با انتقاد تفاهم نامه ای، بتوان همکاری های دو جانبه را گسترش داد.

وي تصریح کرد : بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ در بحث تامین مالی مدنظر هستند اما از این بین، مجموعه ها و بنگاه های کوچک نمی توانند از بازار سرمایه تامین مالی کنند زیرا در این بازار تامین مالی از طریق اوراق بهادار انجام می شود و انتشار این گونه اوراق به دلیل نیاز به ضامن، تبلیغ و ... برای بنگاه های کوچک مقرون به صرفه نیست. بنابراین این گونه بنگاه ها به سمت بازار پول سوق پیدا می کنند.
 
وی به بنگاه های متوسط و بزرگ اشاره کرد و گفت : بنگاه های بزرگ به دلیل بالا بودن حجم اوراق بهادار امکان تبلیغ و بازاریابی دارند، به همین علت ورود آنها به بازار سرمایه توجیه اقتصادی دارد.
 
طراحي ابزارهاي متناسب براي جذب  سرمايه گذاران
 

صالح آبادی به ضرورت تنوع بخشی در ابزارهای مالی اشاره کرد وگفت: برای جذب سلیقه های مختلف ، طراحی و ارائه طیف وسیعی از ابزارها ضروری است که باید ابزارهای متناسب با ریسک پذیری و ریسک گریزی سرمایه گذاران طراحی شود.
 
دبیر شورای عالی بورس با بیان اینکه یکی از راه های توسعه بازار تدوین سیاست های درست برای حذف بازارهای کاذب است، افزود : باید فرصتی فراهم شود  سرمایه های مردم به جای هجوم برای خرید و فروش ارز و مسکن به سمت بازار سرمایه هدایت شود.
 
وی اظهار داشت : توسعه تامین مالی باید به عنوان یک سیاست مورد توجه قرار گیرد که دراین راستا، لازم است در نرخ گذاری ها، انعطاف داشت .

وي درخصوص  مشکلات در مورد تامین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: تامین مالی از ابزارهایی با در آمد ثابت، هم اکنون در این بازار وجود دارد اما در قانون تجارت فعلی، محدودیت هایی وجود دارد که به عنوان مثال، این قانون فرایند افزایش سرمایه را بسیار طولانی کرده است.
 
وی ادامه داد : برای رفع مشکلات فوق، باید قانون تجارت اصلاح شود تا شرکت ها بتوانند در شرایط  مثبت، تامین مالی لازم را از طریق بازار سرمایه انجام دهند.
 
صالح آبادی به اهمیت سیاست های مالیاتی اشاره کرد و ادامه داد : با ابزار مالیات می توان سرمایه ها را در اقتصاد را هدایت کرد.
 
وی اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، با ابزار مالیات سمت و سوی سرمایه گذاری تنظیم می شود بدون آنکه نیازی به رفتار دستوری وجود داشته باشد. بنابراین، ابزار مالیاتی در جهت گیری سرمایه ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
 
سخنگوی سازمان بورس به اهمیت تقسیم سود در تامین مالی شرکت ها اشاره کرد و گفت : آنچه که هم اکنون در خصوص تقسیم سود وجود دارد، به دور از نگاه بلندمدت و آینده نگری شرکت هاست و بعضا سهامداران در صدد دریافت حداکثری سود هستند غافل از آنکه در میان مدت و بلند مدت این شیوه تقسیم سود می تواند مشکلاتی را برای شرکت ها ایجاد کند.

ايجاد چرخش هاي سرمايه گذاري با تاسيس هلدينگ ها

صالح آبادی تاسیس هلدینگ ها را برای جذب مشارکت حداکثری مردم بسیار با اهمیت ارزیابی کرد و افزود : این شرکت ها می توانند چرخش های سرمایه گذاری خوبی را در کشور ایجاد کنند.
 
وی به تمرکز مالکیت در شرکت ها اشاره کرد و گفت : تمرکز مالکیت در کشور ما بسیار بالاست اما سهامداران عمده می توانند با واگذاری بخشی از سهام خود، تامین مالی لازم را از طریق بازار سرمایه انجام دهند.
 
وي ادامه داد: با تامین مالی از طریق بازار سرمایه، علاوه بر اینکه طرح های توسعه ای به بهره برداری می رسند، می توان طرح هایی را که دارایی پیش بینی سود هستند را عرضه عمومی کرد که این روند، قدرت مانوری است که بازار ثانویه به بازار اولیه می دهد.
 
صالح آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اوراق با درآمد ثابت پرداخت و افزود : ضمانت و نرخ ثابت، از جمله مشکلات اوراق با درآمد ثابت است، به گونه ای که شرکت ها، برای ضمانت باید فرایند طولانی را طی کنند علاوه بر اینکه نرخ سوددهی این اوراق باید با نرخ نظام بانکی هماهنگ باشد که این نرخ، قدرت رقابتی آن را کاهش می دهد که برای رفع این مشکل، نیاز هماهنگی با بانک مرکزی است که سطح مشارکت خوبی را برای اوراق با درآمد ثابت ایجاد کرد.
 
رییس سازمان بورس به تدوین آیین نامه اوراق خزانه اسلامی اشاره کرد و گفت : آیین نامه این اوراق در دستور کار است که امیدواریم تا پایان سال تدوین و به تصویب برسد.
 
صالح آبادی در بخش پایانی سخنان خود به ضرورت، ابزار سلف موازی استاندارد در بورس کالا اشاره کرد و گفت: با بکارگیری این ابراز، فرصت بیشتری برای تامین مالی شرکت ها در میان و بلندمدت به وجود می آید.
 
وی اضافه کرد : در بورس کالا، افرادی که منابع مالی دارند و لزوما خریدار نهایی کالا نیستند می توانند با طراحی سررسید های طولانی سلف، این فرصت را برای سرمایه گذاران فراهم کرد.
 
سخنگوی سازمان بورس به راه اندازی صندوق های زمین و ساختمان در آینده نزدیک خبر داد و گفت : برای استفاده هر چه بهتر بازار سرمایه در تامین مالی، نیاز به همفکری و ارائه نظرات و برگزاری جلسات متعدد است که با همگرایی در بدنه دولت، این کارها  عملیاتی می شود.
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: بورس ، سهام ، شاخص ، سرمایه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار