گزارش های جهانی نشان می دهد که حدود 5 درصد موارد مرگ و میر در دنیا قابل انتساب به مصرف کم میوه ها و سبزی ها است که مشکلات اقتصادی، فرهنگی و کشاورزی نقش مهمی در این مشکل دارند.

مصطفی گرجی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: تغذیه نامناسب و غیر اصولی نقش مهمی در ابتلا به بیماری های خونی و مزمن دارد که در سال های اخیر تاثیر مشکلات غذایی در بروز بیماری ها و نارسایی های مزمن و غیر واگیر بیشتر از بیماری های عفونی و واگیر بوده است.

وی با بیان اینکه در بین مواد غذایی مختلف میوه ها و سبزی ها اهمیت ارزش غذایی بالایی دارند اظهار داشت: میوه ها و سبزی ها نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی و عروقی و برخی سرطان ها به خصوص سرطان های دستگاه گوارش دارند.

گرجی با اشاره به اینکه میزان دریافت میوه ها و سبزی ها در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از مشکلات، نارسایی و بیماری ها در جهان به دلیل دریافت کم میوه ها و سبزی ها ایجاد می شود و حتی موارد مرگ و میر ناشی از کمبود مواد فوق نیز قابل ملاحظه است.

وی تاکید کرد: گزارش های جهانی نشان می دهد که حدود 5 درصد موارد مرگ و میر در دنیا قابل انتساب به مصرف کم میوه ها و سبزی ها است که مشکلات اقتصادی، فرهنگی و کشاورزی نقش مهمی در این مشکل دارند.

گرجی یادآور شد: بسیاری از موارد ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش بیماری های ایسکمیک قلب و سکته های مغزی در سال های اخیر به دلیل مصرف کم میوه ها و سبزی ها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: نقش تغذیه نامناسب و غیر اصولی در ابتلا به بیماری ها و نارسائی های مزمن بسیار قابل ملاحظه است و در واقع یکی از راه های عمده و مهم پیشگیری از بیماری های مزمن توجه جدی به رژیم غذایی مصرفی در تمام دوران زندگی است./ح


انتهای پیام/



برچسب ها: میوه ، سبزی ، سرطان ، بیماری ، گوارش ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.