به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، اين روزنامه مي نويسد: مذاکره کنندگان روز چهارشنبه از برگزاري مذاکراتي اساسي و رو به جلو خبر دادند وگفتند دور بعدي مذاکرات در هفتم و هشتم نوامبر برگزار خواهد شد.
در ادامه چند سوال درباره برنامه هسته اي ايران مطرح مي شود.
*** اول اينکه، وضعيت برنامه هسته اي ايران چگونه است؟
در پاسخ به اين سوال آمده است: با وجود تحريم هايي که با هدف کند يا متوقف کردن برنامه هسته اي ايران بر ضد آن اعمال شده است، اين برنامه رو به گسترش است. توانايي ايران براي غني سازي اورانيم، طبق گزارشهاي اخير بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي، به طور چشمگيري تقويت شده است. از فوريه گذشته، ايران تعداد سانتريفيوژهاي پيشرفته خود موسوم به آي آر- دو اس در تاسيسات نطنز را تقريبا چهار برابر کرده و به بيش از هزار دستگاه رسانده است.
*** اکنون اين سوال مطرح است که جديدترين دور مذاکرات چه دستاوردي داشته است؟
پاسخ اين است که براي اولين بار ايران و گروه شش قدرت عمده که سعي در محدود کردن برنامه ايران را دارند، مباحثات را صريح و مشروح توصيف کردند. ايرانيان طرحي را پيشنهاد دادند که محدوديت هاي غيرمشخصي بر برنامه هسته آنها اعمال مي شود و در مقابل، بايد حق اين کشور در غني سازي اورانيم به رسميت شناخته شود. به علاوه، ايرانيان خواهان خاتمه زودهنگام به تحريم هاي اقتصادي غرب به ويژه در مورد نظام بانکداري و صنايع نفت اين کشورند. قدرتهاي عمده پيشنهاد ايران را يک «مشارکت مهم» توصيف کردند، حاکي از آنکه ْآنها متقابلا پيشنهادي ارائه خواهند کرد.
*** چرا منتقدان ايران - به ويژه اسرائيل- اينقدر به انگيزه هاي ايران سوء ظن دارند؟
بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در صريح ترين انتقاد، روحاني را متهم کردکه در مورد مسئله هسته اي در اصل هيچ تفاوتي با رئيس جمهور قبلي ندارد.
مقامات ايران خاطر نشان مي کنند کشورشان از امضا کنندگان پيمان منع اشاعه هسته اي است اما اسرائيل بدون امضا اين پيمان زرادخانه اعلام نشده اي از تسليحات هسته اي دارد. طبق انجمن کنترل تسليحات که يک گروه غيرانتفاعي مستقر در واشنگتن است، اسرائيل صد تا دويست کلاهک هسته اي دارد.