بیماری سل به عنوان یک بیماری نوپدید و بازپدید، دومین علت مرگ ناشی از بیماری های عفونی ، شایعترین عامل مرگ بیماران مبتلا به HIV و جزو سه عامل اول علت مرگ زنان سنین باروری در دنیا محسوب می شود.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، دکتر محسن مقدمی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آستانه 23 مهر روز ملی مبارزه با سل گفت: یک سوم مردم دنیا آلوده به میکروب سل هستند و سالانه حدود 9 میلیون نفر به بیماری سل دچار شده و 1.5 میلیون نفر به خاطر این بیماری فوت می کنند.

وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای با شیوع متوسط سل در منطقه مدیترانه شرقی است، افزود: بيماري سل نوعي بيماري عفوني و ميكروبي است كه ممكن است باعث درگيري هر عضو از اعضاء بدن و بخصوص ريه ها شود.

دکتر مقدمی شعار سازمان جهانی بهداشت را"سل را در تمام مراحل زندگیم مهار کنید" ذکر کرد و گفت: مخزن و عامل اصلي انتشار اين بيماري، بيماران مسلول داراي سل ريوي قابل سرايت و درمان نشده، است که هر کدام از این بيماران قادر است سالانه 10 تا 15 نفر از افراد در تماس نزديك با خود همچون خانواده را به اين بيماري مبتلا کند.

وی بیان کرد: بيماري سل، قابل پيشگيري و قابل علاج است و داروهاي موثري نيز براي درمان آن وجود دارد.

دکتر مقدمی ادامه داد: مهمترين راه انتقال بيماري سل از طريق تنفسی است، فرد بیمار با عطسه ، سرفه و يا صحبت كردن، بیش از3 هزار ذره عفونی آلوده را در هوا منتشر مي کند و فرد سالم با استنشاق این ذرات عفونی مبتلا می شود.

وی افزود: شايع ترين علامت بيماري سل، سرفه مزمن یعنی سرفه بيش از 2 هفته است ، هر چند كه تب ،تعريق ،لرز،كم اشتهايي و كاهش وزن ،خلط و خلط خوني نيز از دیگر علایم اين بيماري است./س

برچسب ها: سل ، مرگ ، باروری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.