به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر شهرآراآنلاین، محمد مهدی اعلایی در دومین جلسه ی اجرای طرح توسعه ی حریم رضوی با اشاره به لزوم اهمیت آموزش دست اندرکاران حوزه ی خدمت رسانی به زائران در بخش های حمل و نقل، اسکان و بازار اظهار داشت: در همین زمینه، موافقت نامه ای میان دبیرخانه ی طرح توسعه ی کمی و کیفی زیارت حضرت رضا(ع) و سازمان تبلیغات اسلامی برای آموزش این قشرها، بررسی و ایجاد سرفصل های دوره های آموزشی منعقد شده است.
وی ادامه داد: در این دوره ها هر کدام از قشرها متناسب با حوزه ی فعالیت های خود آموزش های لازم را به منظور شکل گیری نگاه ویژه به مسایل میزبانی دریافت می کنند.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با بیان این که در راستای توسعه ی فرآیند آموزش، سازمان تبلیغات اسلامی در زمینه ی جمع آوری و تجمیع محصولات صوتی، تصویری، سمعی و بصری مربوط به امام رضا (ع) اقداماتی را در دستور کار دارد، خاطرنشان کرد: همچنین طراحی یک تقویم آموزشی با همکاری تمام دستگاه های اجرایی در جهت ارتقای فرهنگ آموزش خدمت رسانی به زائران در دستور کار معاونت زیارت قرار دارد.
اعلایی بر لزوم هماهنگی تمام دستگاه های اجرایی استان در راستای ارایه ی خدمات مطلوب به زائران تاکید کرد و افزود: در همین راستا باید تمام ادارات و نهادهای دست اندرکار ضمن هم افزایی، زمینه ی تدوین سرفصل های این تقویم آموزشی را فراهم کنند.
وی آستان قدس رضوی را نهادی اثرگذار در امر توسعه ی فرهنگ رضوی دانست و گفت: هماهنگی های لازم برای برگزاری کلاس های آموزشی در حریم رضوی در حال انجام است.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی افزود: بایستی به شرکت کنندگان در دوره های آموزشی گواهینامه معتبر پایان دوره اعطا شود.
اعلایی تاکید کرد: مباحث مربوط به حوزه ی زیارت باید از مرزهای خراسان رضوی فراتر رود و آموزش خدمتگزاران زائران حضرت رضا (ع) در سطح کشور صورت گیرد.
در ادامه، سید وحید موسویان، مدیرکل امور فرهنگی زائران استانداری خراسان رضوی به بررسی گزارش اداره کل حمل و نقل و پایانه ها پرداخت و گفت: در آمار سال گذشته ی سازمان راهداری کشور بیشترین میزان جابه جایی و حمل و نقل مسافر در جاده های خراسان رضوی رخ داده و 6.6 درصد از جابه جایی ها توسط شش پایانه ی حمل مسافر در مشهد صورت گرفته است.
وی با بیان این که در سال گذشته، 24 میلیون مسافر از طریق پایانه های مسافربری مشهد، سفر کرده اند خاطرنشان کرد: به منظور استفاده از ظرفیت های موجود در شش پایانه مسافربری مشهد بایستی اقدامات لازم برای ایجاد ایستگاه های دائمی فرهنگی توسط شهرداری صورت گیرد.
گفتنی ست در این جلسه حجت الاسلام مرویان، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان به ارایه ی گزارشی در خصوص برگزاری دوره های آموزشی دست اندرکاران ارایه خدمت به زائران پرداخت.
همچنین مقرر شد در جلسه ی آینده، گزارش عملکرد شهرداری مشهد درخصوص توسعه ی زیر ساخت ها و استقرار ایستگاه های دائمی زیارت مورد بررسی قرار گیرد./س