به گزارش باشگاه خبرنگاران سمنان،
سیدمجید موسوی افزود: این مقام حاصل مدیریت اصولی و منطقی در استفاده مناسب
از پتانسیلهای فنی استان سمنان برای دستیابی به امنیت غذایی، کاهش مصرف سموم و
کاهش مبارزه شیمیایی محصولات جالیز و سبزی استان سمنان بوده است.
وی مهمترین اقدامات بخش حفظ نباتات سازمان در تولید محصول
سالم با تکیه بر گسترش مبارزات غیرشیمیایی سازمان را تدوین برنامه و تعیین سطوح
اجرای طرح مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات (IPM) به تفکیک شهرستانها، اجرای طرح
اختصاص کد 16 رقمی محصول سالم برای حدود سه هزار نفر از بهرهبرداران زیرپوشش طرح
IPM و تهیه آمارنامه محصولات سالم زراعی و باغی استان سمنان اعلام کرد.
موسوی ردیابی باقیمانده سموم در حداقل 20 مورد از محصولات
کشاورزی از جمله پسته، اجرای دستورالعمل تضمین کیفیت محصولات کشاورزی با انتخاب
سایتهای اجرایی مشترک به منظور هدفمند کردن همه فعالیتهای محصول سالم در یک سایت
و دریافت گواهی استاندارد تشویقی برای سبزی و پیگیری دریافت گواهی برای محصولات
انگور، پسته، سیب و انار در تمام محصولاتی که زیرپوشش IPM و نظارت شبکه مراقبت
هستند را از دیگر اقدامات ذکر کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، تمرکز فعالیت کارشناسان شبکه مراقبت در مراکز خدمات
بر روی تولید محصول سالم، انجام هماهنگی لازم با دانشکدههای کشاورزی استان سمنان
در جهت هدایت موضوعات پایاننامههای دانشجویی در موضوعات IPM و تولید محصول سالم،
مجاب کردن فروشگاههای سموم برای معرفی و فروش فرآوردههای بیولوژیک و غیرشیمیایی
به کشاورزان در راستای گسترش تولید محصول سالم و جایگزینی مواد بیولوژیک برای کنترل
آفات به جای سموم را بیان کرد.
/س