به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، مسئول تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در این عمل، جنین 6 ماهه که دچار ضایعه نخاعی باز بود در رحم مادر تحت عمل جراحی قرار گرفت.
حمید رضا فروتن ادامه داد: در این عمل جراحی تلاش کردیم مشکل نخاع را بدون باز کردن رحم و به روش بسته انجام دهیم اما با استفاده از دوربینهایی که وارد رحم شد، متوجه شدیم ضایعه نخاعی گسترده تر از آن است که بوسیله بسته جراحی شود و به همین علت برش کوچکی روی رحم مادر ایجاد و نخاع جنین از طریق آن ترمیم شد.
وی افزود: در این روش ترمیمی ابتدا ضایعه کیسه مانندی که روی نخاع ایجاد شده بود برطرف و پس از آن با استفاده از چسب مخصوصی نخاع در محل خود قرار گرفت و پوست کمر جنین نیز ترمیم شد.
فروتن گفت: پس از این مرحله شکاف رحم هم ترمیم شد.
وی بیان کرد: ضایعه نخاع باز بر اثر نقص مهره های ستون فقرات در ماههای ابتدایی بارداری رخ می دهد و اگر تا هفته بیست و هفتم درمان نشود نخاع در اثر تماس با مایع آمنیوتیک (ماده ای که جنین را در کیسه جنین احاطه کرده است) از بین می رود.
مسئول تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این ضایعه نخاعی باعث می شود که نوزاد پس از تولد دچار فلج، ناتوانی در کنترل ادرار و مدفوع و در اغلب موارد عقب ماندگی ذهنی شود.
وی ادامه داد: با این عمل جراحی کم نظیر کودک با احتمال 80 درصد سالم متولد می شود.
وفایی فوق تخصص طب مادر و جنین نیز گفت: ضایعه نخاعی باز بر اثر عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود.
وی افزود: این عارضه یک در هزار تولد ایجاد می شود و در جنین مادرانی که دچار دیابت، صرع و بیماریهای خاص هستند، بیشتر رخ می دهد.
وفایی مشاوره قبل از بارداری و مصرف اسید فولیک در دوران بارداری را در جلوگیری از این ضایعه موثر دانست.
این فوق تخصص طب مادر و جنین گفت: این مادر 21 ساله که در هفته بیست و ششم بارداری به سر می برد، سه هفته پیش با انجام سونوگرافی و ام آر آی متوجه مشکل فرزندش شد.
این عمل چهار ساعته در بیمارستان مادر و کودک شیراز با موفقیت انجام شد./س