مصرف زیاد غذاهای چرب می تواند به مرور زمان منجر به رشد نوعی از بافت های اضافی درون روده بزرگ و بروز بیماری های وابسته به آن شوند.

علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران افزود: هر کسی می تواند دچار رشد بافت های اضافی درون روده بزرگ( کولون) شود ولی در این میان افرادیکه دارای وزن زیاد، کم تحرکی و ورزش نکردن، سابقه سرطان روده بزرگ در خانواده سابقه رشد بافت اضافی یا سن بالای 50 سالگی هستند، شانس بیشتری برای ابتلا به آن نسبت به دیگران دارند.

وی در خصوص علایم بروز بافت زائد درون روده بزرگ تاکید کرد: در بیشتر موارد افراد نمی دانند که به این عارضه مبتلا هستند تا زمانیکه پزشک آن را حین معاینه سالیانه یا بررسی دیگری پیدا می کند و تنها ممکن است علایمی همچون، یبوست یا اسهال بیشتر از 2 هفته، ورویت خونریزی ناحیه انتهایی قسمت تحتانی روده بزرگ رخ دهد اما قریب به اتفاق افراد بدون علامت است.

این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: تشکیل بافت اضافی در روده بزرگ به پولیپ روده موسوم است معمولا خطرناک نیست و تنها امکان دارد نزدیک به 20 درصد موارد منجر به سرطان شود و بیشتر پولیپ ها خوش خیم هستند و معمولا پولیپ هایی که کوچکتر از نخود اند به ندرت سرطانی می شوند اما در صورت بزرگ بودن احتمال این امر بالا می رود.

وی در خصوص نحوه درمان پولیپ گفت: گاهی اوقات پزشک در حین معاینه سیگموئید و سکوپی یا کولونوسکوپی، پلیپ را خارج می کند و یا در صورت تشخیص از طریق انجام جراحی شکم آن را خارج نموده و از نظر  سرطاني مورد بررسی قرار می گیرد./ع2

برچسب ها: روده ، ورزش ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار