مديرعامل اتحاديه سراسري زنبورداران کشور با اشاره به اين که ميزان خسارت وارد شده به صنعت زنبورداري حدود 1000 ميليارد تومان برآورده شده است گفت: صندوق مادر تخصصي بخش کشاورزي بايد مسئوليت اين خسارات بر عهده بگيرد.

عفت رئيسي سرحدي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينکه در سال جاري تقريبا عسلي برداشت نشده است اظهار داشت: امسال از هر کندو و به طور متوسط حدود دو کيلوگرم عسل برداشت شده در حالي که اين ميزان سال گذشته 10کيلوگرم بوده است.

وي با اشاره به اينکه بيش از 5 ميليون کندو در سراسر کشور وجود دارد، افزود: ميزان برداشت عسل در سال 92 به زحمت به 15 هزار تن رسيد و نسبت به سال 91 که نزديک به 50 هزار تن بوده بيش از 70 درصد کاهش يافت.

رئيس اضافه کرد: ميزان خسارت وارد شده به صنعت زنبورداري با توجه به کاهش توليد و حدود هزار ميليارد تومان برآورد شده و خسارت وارد شده در اين زمينه تنها به استان کوچکي مانند استان لرستان 38 ميليارد تومان بوده است.

وي با بيان اينکه در برخي استان ها برداشتي انجام نشده است، ادامه داد: گرماي شديد، خشکسالي، خشک شدن پيش از موعد شهيد گياهان، طولاني شدن مدت گرما، عدم تزريق نقدينگي به صنعت زنبورداري و.. از جمله مهمترين عوامل اين امر به شمار مي روند.

رئيسي با اشاره به گسترش کنه واروا در زنبورستان هاي کشور افزود: شيوع اين کنه در سال جاري با توجه به گراني دارو و کمبود منابع گرده نگران کننده است.

وي ادامه داد: در شرايطي که زنبور به دليل تغذيه نامناسب ناتوان است اين بيماري بيشتر به او آسيب مي زند.

رئيسي اضافه کرد: اين کنه با مکيدن خون زنبور، سبب بي جاني اين حشره و ريزش شديد جمعيت آن ها مي شود.

وي با بيان اينکه صندوق مادر تخصصي بخش کشاورزي از شش ماه پيش کمک 15 ميليارد توماني دولت دهم به زنبورداران را بلوکه کرده است،افزود: صندوق به دليل سهم خواهي اقدام به اين کار کرده است.

رئيسي اضافه کرد: اين اقدام صندوق مادر تخصصي سبب شد تا ما نتوانيم نهاده بخريم و آن را ميان زنبورداران توزيع کنيم.

وي با بيان اينکه با ورود اين 15 ميليارد به صنعت زنبورداري قطعا ميزان خسارت وارد شده به اين صنعت کاهش مي يافت تصريح کرد: صندوق مادر تخصصي بايد مسئوليت اين خسارات را برعهده بگيرد و در اين زمينه پاسخگو باشد.

رئيسي با اشاره به اين که وظيفه ي اين صندوق حمايت از توليد کننده است اضافه کرد: در حال حاضر صندوق مادر تخصصي نه تنها از توليدکنندگان حمايت نمي کند بلکه سبب ايجاد مشکل براي آنان نيز مي شود.

وي تاکيد کرد: ما نيازي به حمايت اين صندوق نداريم چرا که بر اين صندوق قانون تجارت حاکم است.

رئيسي با بيان اينکه توليد کنندگان از دولت اعتدال و عدالت انتظار دارند اين مشکل را حل کند، اضافه کرد: اگر قرار است دولت کمکي به توليدکننده ها کند اين کمک ها بايد به صورت مستقيم وارد تشکل ها شود و دولت مستقيما بدون حضور واسطه ها بر‌آن نظارت داشته باشد.

به گفته وي سرشماري زنبورهاي عسل از 6 تا 12 مهر ماه انجام مي‌گيرد و آمار دقيق ميزان توليد خسارات وارد شده و.... 15 مهرماه اعلام مي شود.
انتهاي پيام/
برچسب ها: زنبور ، صنعت ، خسارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار