متخصص تغذیه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با بیان اینکه سيب از جمله ميوه ها و منابع غني فيبر است گفت:خوردن سیب و انگور ميتواند براي بهبود عملکرد قلب،کاهش ميزان تاثير فاکتورهاي خطرزا براي بيماريهاي قلبي و نشانگان متابوليک مفيد باشد. قند موجود در انگور اين استکه قند انگور سبب افزايش تدريجي و به آهستگي قند خون نميشود و بنابراين نگراني افراد ديابتي در مورد قند انگور بي مورد است و مي توانند براحتي از انگور و محصولات آن استفاده کنند
منتظری با بیان اینکه توت سفيد براي كساني كه مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد افزود:اين ميوه خوشمزه داراي آنتياكسيداني به نام آنتوسيانيد استکه برای كاهش ميزان كلسترول بد خون و جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مفید است و براي پيشگيري از سرطان توصيه ميشود.
به گفته وی 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهدو سرشار از پتاسیم،منیزیم، کلسیم،فسفر و ویتامین های C , B , A است و نقش مهمی در جلوگیری و رفع یبوست دارد.از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی،کم سدیم، پرفیبر،کاهش وزن،دیابتی استفاده کرد.
منتظری تصریح کرد:خربزه دارای قند های گلوکز و لولوز بوده که قندهای بسیار ساده بوده بنابراین به راحتی در بدن جذب می شود به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون می شود و بنابراین به افراد مبتلا به دیابت و افراد چاق خوردن آن توصیه نمی شود.این میوه دارای ویتامین A بوده و در ترمیم و بازسازی سلول ها و زخم ها نقش مهمی دارد. میوه آبداری است که برای سنگ های کلیه و مثانه بسیار مفید است و همچنین برای معالجه یبوست نیز توصیه می شود.
این متخصص تغذیه نیز خوردن زیاد هندوانه برای طحال زیان آور اعلام کرد و افزود: هندوانه سرشار از پتاسیم است و خوردن آن برای افراد دیابتی مفید نیست زیرا باعث افزایش قند خون می شود.آب هندوانه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماری های عفونی مفید است. آنتی اکسیدان های موجود در هندوانه می توانند رادیکال های آزادی که به علت اکسیداسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره عروق خونی ایجاد می شوند را غیر فعال و از بروز بیماری های قلبی و عروقی و سکته جلوگیری کند .
این کارشناس اعلام کرد باید مبتلایان به دیابت در مصرف خرما و موز که غنی از قند و مواد معدنی وویتامین ها هستند به مقدار مناسب مصرف کنند چون به سرعت قند خون بدن افزایش می دهند/س