این کارشناس در خصوص تغذیه در دوران نوجوانی اظهاركرد: سنین بین 10 تا 20 سالگی دوره نوجوانی نامیده می شود .تغییراتی که در این دوران از نظر جسمی و روحی ایجاد می شود نهایتاً بلوغ جسمی و احساس استقلال در زندگی را به دنبال دارد.
وي ادامه داد: تنظیم برنامه غذایی در این دوران با توجه به الگوی رشد سریع باید به گونه ای باشد که ضمن تامین نیاز برای جهش رشد نوجوانی سلامت بدن را نیز حفظ کند.
حاجي ميرزاده با بيان اين كه دختران امروز مادران فردا و کلید سلامتی نسل کنونی و آینده می باشند عنوان كرد: تمام مطالعات انجام شده نشان داده است که بسیاری از مشکلات دوران بارداری و تولد نوزاد نارس ارتباط مستقیم با وضع تغذیه مادر در زمان قبل از بارداری و سنین قبل از ازدواج دارد.
به طور کلی دخترانی که زندگی خود را با تغذیه ناکافی در دوران کودکی شروع کرده و به دوره نوجوانی پا می گذارند،از یک طرف به علت کمبود های تغذیه ای با کاهش قدرت یادگیری،افت تحصیلی،افزایش ابتلا به بیماریها و کاهش توانمندی های ذهنی و جسمی مواجه هستند و از سوی دیگر ،پس از ازدواج نمی توانند دوران بارداری و شیردهی خوبی داشته باشند.
اين كارشناس تغذيه خاطرنشان كرد: مطالعات انجام شده نشان داده است که دخترانی که از زمان تولد تا بلوغ غذای متعادل و کافی مصرف کرده اند در هنگام بارداری و زایمان با مشکلات کمتری روبه رو هستند.
وي تصريح كرد: متاسفانه بسیاری از دختران در سنین بلوغ به رژیمهای لاغری شدید و سخت و غیرعلمی روی میآورند و خود را از مصرف گروههای مختلف غذایی محروم میکنند.