امروزه، آلزایمر به یکی از شکایات شایع و عمده مردم تبدیل شده است و تحقیقات نشان می دهد مطالعات خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، بیاتی متخصص اعصاب و روان در این باره می گوید : زوال عقل، اختلال پیشرونده و برگشت ناپذیر قوای عقلانی است که شیوع آن با افزایش سن بیشتر می شود.

وی با بیان این که 20 درصد افراد بالای 80 سال، زوال عقل شدید دارند، تصریح می کند : تخریب هوش در زوال عقل با گذشت زمان پدید می آید، به طوری که کارکردهای روانی که فرد از قبل کسب کرده به تدریج از دست می رود.

وی ادامه می دهد : تغییرات مشخص زوال عقل یا آلزایمر، حافظه را در بر می گیرد اما آشفتگی های رفتاری نیز شایع و شامل بی قراری، سراسیمگی، سرگردانی، خشونت، فریاد کشیدن، اختلال خواب و هذیان است. وی اظهار می دارد : به طور تقریبی در 75 درصد موارد سیر زوال عقل، توهم و هذیان دیده می شود.

وی توضیح می دهد : حدود 10 تا 15 درصد بیمارانی که نشانه های زوال عقل را بروز می دهند دچار اختلال بالقوه درمان پذیری هستند که این اختلال شامل اختلالات سیستمیک نظیر بیماری های قلبی ـ کلیوی، نارسایی قلب، کم کای تیروئید، کمبود ویتامین، مصرف نادرست داروها و اختلالات روانی اولیه نظیر افسردگی، اضطراب، شیدایی (مانیا) و اختلالات هذیانی مانند بیماری های روان پزشکی است.

به گفته این پزشک متخصص، مصرف داروهای متعدد نظیر داروهای ضد فشار خون، کورتون ها، مخدرها و داروهای مسکن، خواب آور و مصرف هم زمان چند دارو که در افراد مسن به طور شایع دیده می شود می تواند باعث بروز علایم زوال عقل شود.

وی با بیان این که زوال از نوع آلزایمر، درمان قطعی یا روش پیشگیری خاصی ندارد، بیان می کند : درمان این بیماری، تسکینی شامل تغذیه مناسب، ورزش و نظارت بر فعالیت های روزانه است.

به گفته وی ، استفاده از برخی داروها نظر ضد التهاب های غیر استروئیدی و آنتی اکسیدان ها نظیر ویتامین E تحت نظر پزشک نیز در کاهش بروز این اختلال موثر است./س

برچسب ها: مطالعه ، آلزایمر ، کاهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.