متخصص تغذیه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبر نگار باشگاه خبرنگاران ساری با اشاره به میوهها جزو گروههای غذاییای هستند که خوردنشان همواره به وسیله متخصصان تغذیه توصیه میشود گفت:خوردن یک گلابی رسیده، 20 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین و به کاهش چربی خون (کلسترول) کمک میکند
منتظری افزود : دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است و افراد دیابتی در برنامه غذاییشان این میوه را بگنجانند.
متخصص تغذیه علوم پزشکی مازندران گفت : در گلابی ماده معدنیای به نام برن وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیامهای عصبی در این ارگان دخالت دارد.
منتظری افزود : انگور پتاسیم دارد بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد.خوردن انگور موجب از بین رفتن اختلالهای حواس و افسردگی را در سنین بالا و سالمندی میشود
به گفته وی انگور با خواص آنتیاکسیدانی است که از بروز سرطانهایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری میکند.
متخصص تغذیه علوم پزشکی مازندران گفت : خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از نیاز روزانه خانمها به آهن را برطرف میکند. توصیه میشود این میوه را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند تا احتمال ابتلا به کمخونی فقر آهن در آنها کاهش پیدا کند.
منتظری افزود : این مقدار فیبر، سطح کلسترول خون را پایین میآورد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کم میکند. این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب میشود و به همین دلیل توصیه میشود افرادی که به بیماریهای لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یک هلوی متوسط 34 میلیگرم از نیاز روزانه به این ویتامین تامین میشود.
به گفته وی خوردن یک انبه کامل که حدود 650 گرم وزن دارد، میتواند 33 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین کند، به همین دلیل خوردن این میوه به فشارخونیها توصیه میشود. در ضمن، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است و از بروز کمخونی فقر آهن پیشگیری میکند. بررسیها نشان داده خوردن این میوه به دلیل داشتن بتاکاروتن فراوان و به خصوص ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک ابتلا به سرطان رحم را هم پایین میآورد.
انجیر از میوههای کلسیمدار است. به طوری که با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تامین میشود. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این دلیل کسانی که از یبوست رنج میبرند، بهتر است آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند. آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن میرسد از این رو، انجیر گزینهای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند./س