به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، میر اعلا سیدی صبح امروز در جلسه ساماندهی فرش دستباف در اردبیل اظهار داشت: میزان تولید فرش در استان اردبیل بر اساس میانگین 150 تا 180 هزار مترمربع است که البته این وضعیت با توجه به فصول و شرایط مختلف متغیر بوده ولی سعی میشود زمینهای برای بافندگان به وجود آید تا از کمترین امکانات بیشترین بهره را برده و در این عرصه فعالتر عمل کنند.
وی با اشاره به تامین زیرساختهای مناسب برای تولید فرش و حمایت جدی از بافندگان تصریح کرد: ما با همراهی اتحادیه فرش استان اقدام به فعال کردن انجمن طراحان کردیم تا از نقشههای اصیل فرش در تولید این هنر ـ صنعت اصیل ایرانی استفاده کنیم به گونهای که ما در عرضه مواد اولیه مرغوب نیز یاریگر این مجموعه پرتلاش هستیم.
رئیس اداره فرش استان اردبیل ادامه داد: 30 هزار نفر بافنده فرش در استان اردبیل از این طریق امرار معاش میکنند که 70 درصد بافندگان ما را زنان غیرتمند شهری، روستایی و عشایری تشکیل میدهد و 30 درصد باقیمانده نیز مربوط به بافندگان مرد است.
سیدی در خصوص پوشش بیمه تامین اجتماعی بافندگان و صدور دفترچههای بیمه تکمیلی برای 10 هزار و 300 بافنده فرش اشاره کرد و گفت: در بین 31 استان کشور اولین استانی هستیم که برای بافندگان خود کارت طلایی صادر کرده و به صورت ویژه از بیماران خاص و دچار مشکلات فراوان در این زمینه حمایت کرده و در اعمال جراحی نیز با کمک این کارتها هزینهها را به شدت کاهش میدهیم.
این مسئول از عقد تفاهمنامه با بانک تجارت، صادرات، سپه و کشاورزی برای پرداخت تسهیلات بانکی به بافندگان فرش خبر داد و تاکید کرد: در این زمینه 14 میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان پرداخت شده است.
رئیس اداره فرش استان اردبیل همچنین از فعال بودن 150 کارگاه غیرمتمرکز فرش خبر داد و یادآور شد: در این کارگاهها بیش از صدها نفر فعالیت میکنند که امیدواریم فعالان این کارگاهها را از تسهیلات مشاغل خانگی و همچنین طرحهای پشتیبانی که در این زمینه وجود دارد بهرهمند کنیم.
سیدی در پایان سخنان خود ابراز داشت: هیچ محدودیتی برای پرداخت وام مشاغل خانگی به بافندگان فرش وجود ندارد و ما تمام سعیمان را به کار گرفتیم تا برای بافندگان همچنان این تسهیلات را پرداخت کنیم که مجوز 7 هزار و 600 مشاغل خانگی را نیز در این زمینه برای پرداخت تسهیلات بانکی به صاحبان این مشاغل دریافت شده است.