به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، حامد موجی در جلسه شورای معاونین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یکی از مشکلات این تعاونی را برخوردار نبودن از بیمه تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: با توجه به آنکه کارگاه های نخودپزی در داخل منازل مسکونی واقع شده و به نوعی یک صنعت سنتی خانگی محسوب می شوند از برخی امکانات اولیه از جمله بیمه تامین اجتماعی محروم مانده است.
وی افزود: در حال حاضر یک هزار و 300 خانوار در رابطه با نخودپزی در شهر ممقان مشغول فعالیت هستند که این فعالیت در واحدهای خانگی به صورت کارگاههای خود اشتغالی و متمرکز است که پیشبینی میشود با ایجاد این شهرک شاهد ارتقای کیفیت فرآوری و بستهبندی و برآورده کردن نیاز مشتریان با سلایق متفاوت در رابطه با این محصول در بازارهای داخلی و خارجی باشیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر فرآوری نخود در جهان فقط در دو کشور آسیایی ایران و ترکیه انجام میپذیرد و در کشور فرآوری محصول نخود به صورت اختصاصی در بخش ممقان از توابع شهرستان آذرشهر انجام پذیرفته و این بخش به تنهایی، 40 درصد از کل محصول نخود سفید تولیدی کشور را تبدیل به نخودچی میکند.
مدیرعامل شرکت تعاونی نخود پزان ممقان با اشاره به اینکه این محصول فرآوری شده 40 درصد در داخل کشور و 60 درصد به کشورهای اروپایی، آمریکایی و خاورمیانه صادر میشود، گفت: با اقدامات بسیار ارزنده سازمان جهاد کشاورزی استان در رفع مشکلات و تنگناهای موجود در این بخش بسیار مهم و اقتصادی بخش کشاورزی استان، آینده روشن اقتصادی این صنعت در منطقه قابل پیشبینی است.
موجی با اشاره به سخت و زیان آور بودن صنعت نخودپزی و بروز بیماری های ریوی و قلبی ناشی از استشمام دود حاصل از پخت نخود سفید و حمل گونی های سنگین نخود، خواستار برخورداری صنعتگران از مزایای بیمه تامین اجتماعی شد.
وی گفت: برای آنکه نخودپزان بتوانند به راحتی و بدون دغدغه از آینده به شغل خود ادامه دهند نیازمند حمایت های یارانه ای بیمه ای هستند؛ اگر این حمایت ها صورت گیرد جوانان از صنعت پدری خود دور نشده و شاهد افزایش مهاجرت به شهرهای بزرگ نخواهیم بود/س