به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دكتر حميدرضا حاتم آبادي، عضو مركز ارتقاي ايمني و پيشگيري از مصدوميتهاي دانشگاه شهيد بهشتي در شوراي سياستگذاري سلامت معاونت صدا با بيان اينكه دغدغه اصلي ما اين است كه حوادث ترافيكي رخ ندهد، گفت: عوامل مختلفي در حوادث ترافيكي از جمله عامل انساني 50 درصد، خودرو و راه است، اما زيرساختهايي را براي بخش راه و خودرو نياز داريم كه نيازمند برنامهريزي درازمدتي است.
وي ادامه داد: در بحث عوامل انساني اثربخشي سريعتري داريم يعني كار فرهنگي انجام دهيم و بدانيم چه اتفاقي موجب مي شود كه حوادث رانندگي در كشور رخ ميدهد.
دكتر حاجي آبادي با بيان اينكه ساخت فيلم كوتاه، برنامههاي كارشناسي در معاونت صدا سبب ارتقاي آگاهي مخاطبان ميشود، ادامه داد: حوادث ترافيكي دومين عامل مرگ و مير بعد از حوادث قلبي-عروقي است.
وي ادامه داد: يكي از مسايل مهم مسئله فرهنگ اجتماعي است، بطور مثال تنشهاي رواني و خانوادگي، رقابت رانندگي در جادهها و لايي كشيدن و ...، اضطراب و عجله كاري، تيپ شخصيتي افراد، استرسهاي شغلي، خستگي و خواب آلودگي، استفاده تفريحي از وسايل نقليه و ... نكاتي است كه بايد در برنامهها بيشتر به آنها توجه كرد.
وي با بيان اينكه به علت سوانح ترافيكي افراد علاوه بر خسارات مالي خسارات اجتماعي و خانوادگي نيز رقم ميزند، ادامه داد: مصرف الكل خيلي مهم است و بايد در اين زمينه آموزش و آگاهي لازم داشته باشد و الان استفاده ميشود و فرد بخاطر مصرف الكل باعث تصادف ميشود و بدون آنكه متهم شود از آن عبور ميكنند.
وي با بيان اينكه برخي ميگويند اين قسمت بود كه خود در تصادف فوت كند، ادامه داد: در حال حاضر همه ميدانيم كه حوادث رانندگي قابل پيشگيري و كنترل است، بنابراين نقش خرافات مهم است.
دكتر حاجي آبادي به عامل آلودگي هوا همچون آلودگي هوا در اتوبان نواب(تونل توحيد) كه منجر به تصادفات ميشود، گفت: آلودگي صوتي، گرما و استفاده از عينك دودي،خوردن و آشاميدن و ... نيز منجر به حوادث ترافيكي ميشود.
وي همچنين به مديريت صحنه تصادف هم اشاره كرد و گفت: از طريق رسانه بايد آموزش داده شود كه صحنه تصادف را هنگام حضور امدادگران خلوت كنند.
وي با اشاره به آموزش كمكهاي اوليه به كودكان ادامه داد: به صورت علمي از فرصتهاي رسانهها استفاده كنيم همچنين به رانندگان آموزش دورهاي بدهيم.
دكتر حاجي آبادي با اشاره به افزايش ارتقاي دانش رانندگان و... گفت: بستن كمربند ايمني و استفاده از كلاه ايمني سبب كاهش آمار تصادفات شده است.
وي با اشاره به اينكه حفاظت از جان افراد نيز در آموزههاي ديني بيان شده است، ادامه داد: ما بايد از ابتدا جلوي حادثه را بگيريم چرا كه پس سوانح ترافيكي مسايل اجتماعي، اقتصادي و ... در پيش دارد.
حاجي آبادي ادامه داد: تمامي حوادث ترافيكي در بيمارستانهاي دولتي بصورت رايگان انجام ميشود، حتي براي افراد ساير كشورها نيز اين خدمات رايگان است.
وي با بيان اينكه جمعيت كشور رو به پير شدن است، گفت: با توجه به اينكه جمعيت كشور رو به پير شدن است بايد به موضوعات مختلفي همچون بيماريها، عدم توانايي افراد سالمند، استفاده از تجربيات سالمندان، بيماريهاي قلبي و عروقي، آلزايمر، عدم توانايي از عبور خيابان و راهكارهاي مناسبي براي امدادرساني به عابران پياد توجه زيادي كرد.
وي اظهار داشت: نقش رسانهها و خبرنگاران در اين زمينه بسيار تأثيرگذار است و ميتوانند سياستگذاران و قانونگذاران را مجبور كنند./ح