علي خزائي فر گفت: ما باید کودک را به سینما علاقه‌مند کنیم چراکه سینمای ما تماشاگر ثابت و سنتی خود را پشت سر گذاشته و باید با کمک نسل جدید، فیلم دیدن در سالن سینما را زنده کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی خزائی‌فر کارگردان فیلم سینمایی «تابستان طولانی» در گفتگو با ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به وضعیت سینمای کودک کشورمان اشاره کرد و افزود: فکر می‌کنم سینمای کودک ما مانند سینمای بزرگسال یک مشکل اساسی دارد یعنی تک ژانری است و این ژانرهای محدود، سینما را فاقد جذابیت می‌کند بنابراینیکی از راه‌های تقویت سینما این است که ژانرهای مختلفی را وارد سینمای کودک کنیم. ضمن آنکه خیلی‌ها معتقدند کار در حوزه کودک راحت‌تر است اما باز هم  تنوع ژانری کمتر دیده می‌شود.

او معتقد است ما باید کودک را به سینما علاقه‌مند کنیم چراکه سینمای ما تماشاگر ثابت و سنتی خود را پشت سر گذاشته و باید با کمک نسل جدید باید فیلم دیدن در سالن سینما را زنده کرد. به همین دلیل سینمای کودک اهمیت بیشتری از جشنواره فجر دارد چراکه ما با این سینما و جشنواره می‌توانیم جمعیتی را به مرور تربیت کنیم که بعدها نسل سینمارو را تشکیل دهند.  

خزائی‌فر درباره اهمیت جشنواره کودک گفت: هر قدر درباره اهمیت جشنواره کودک بگویم کم گفته‌ایم. معتقدم فیلم دیدن مانند سایر عادات نیازمند تربیت شدن است و بچه‌ها باید به دیدن فیلم تربیت شود و اهمیت جشنواره کودک از این جهت است که یک کار اصیل، ریشه‌دار و ارزشمند را که همان تربیت نسل‌های آینده است، پیش می‌برد و همراهی با هنر را از کودکی رواج می‌دهید.

او تاکید کرد: فیلمیکی از شاخه‌های هنری مانند نقاشی، موسیقی و ... است و اگر کودک در یکی از این شاخه‌ها توانمند باشد به یقین انسان متفاوتی خواهد بود. ما با نسلی رو به رو هستیم که فاقد تربیت هنری است یعنی میل و ذوقی به دیدن هنر ندارد در حالی که در گذشته نسل سینمارو و کتاب خوان داشتیم اما هم اکنون با وجود آنکهجمعیت دو برابر شده است، استقبال از فیلم و هنرهای دیگر را چندان احساس نمی‌کنیم.

خزائی فر درباره ارائه فیلم «تابستان طولانی» به جشنواره کودک، گفت: همان نسخه‌ای که در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد، به جشنواره کودک ارائه داده‌ام و تغییری در نسخه اولیه «تابستان طولانی» ایجاد نشده است.  

او با بیان اینکه «تابستان طولانی» نخستین فیلم او با موضوع کودکان است، افزود: قهرمان این فیلمیک پسر 10 سال است و به نظرم کودکان بتوانند به واسطه اینکه قهرمان اصلی داستان یک کودک است و همچنین داستان و ماجرای این فیلم، با آن ارتباط برقرار کنند. اما این اثر مانند بسیاری دیگر از فیلم‌های کودک، برای بزرگسالان هم قابل درک است به ویژه داستان که در زمان جنگ می‌گذرد‌ و صحنه‌های دارد که می‌تواند برای کسانی که روزهای جنگ را از نزدیک دیده‌اند، خاطره‌انگیز باشد.

خزائی‌فر درباره فعالیت خود در ژانر کودک، اضافه کرد: من به فعالیت در ژانرهای مختلف سینمایی علاقه دارم به همین دلیل بر آن شدم تا اثری را هم در ژانر کودک بنویسم و کارگردانی کنم بنابراین «تابستان طولانی» را به تهیه‌کنندگی صدا و سیما است جلوی دوربین بردم. 
 
بیست‌ وهفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با گرامی‌داشت نام پیامبر اکرم (ص) پدر آسمانی کودکان دنیا، از پانزدهم تا نوزدهم مهرماه در اصفهان برگزار خواهد شد./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار