به گزارش
حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران به نقل از ایران هستهای؛ همزمان با حضور سلطان قابوس پادشاه عمان در تهران ـ که روز گذشته سوم شهریور وارد ایران شده ـ جفری فلتمن معاون سابق وزیر خارجه امریکا هم شب گذشته وارد تهران شده است.
دستور کار سفر سلطان قابوس به تهران که گفته میشود 4 روزه خواهد بود، از سوی مقامهای وزارت خارجه کشورمان رایزنی های منطقهای و بررسی مناسبات دوجانبه اعلام شده است.
«ایران هسته ای» پیش از این احتمال داده بود که هدف از برگزیدن پادشاه عمان به عنوان نخستین مهمان خارجی دولت یازدهم فعال کردن عمان به عنوان یک کانال دو جانبه عملیاتی با امریکا باشد.
مقام های دیپلماتیک دولت یازدهم از جمله محمد جواد ظریف وزیر خارجه و عباس عراقچی سخنگوی این وزارتخانه وقتی در هفته گذشته در معرض این پرسش قرار گرفتند هیچ کدام علاقه ای به تکذیب مسئله از خود نشان ندادند.
مستحکم ترین جمله ای که ظریف در این باره گفت این بود که ما نمی دانیم پادشان عمان حامل پیامی هست یا نه؛ بنابراین صبر می کنیم تا ببینیم.
در عین حال، آنچه باعث تشدید گمانه زنی ها در برخی محافل درباره تلاش ها برای باز کردن کانالی با امریکا شده این است که هم زمان با حضور سلطان قابوس در تهران، جفری فلتمن معاون سابق وزیر خارجه امریکا هم به ایران آمده است.
فلتمن یکی از کلیدی ترین عناصر وزارت خارجه امریکا در امور خاورمیانه بوده و تمام عمر کاری خود را روی مسائل ایران و خاورمیانه تمرکز داشته است.
وی اکنون معاون دبیر کل سازمان ملل متحد است و هدف از سفر وی هم «رایزنی درباره وضعیت مصر سوریه و لبنان» اعلام شده است.
با این حال برخی تحلیلگران می گویند کاملا منطقی است که بپذیریم فلتمن همچنان یکی از پرنفوذ ترین عناصر وزارت خارجه امریکاست که با استفاده از پوشش سازمان ملل به کار خود ادامه می دهد.
او سال گذشته نیز به عنوان عضو هیئت همراه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد به تهران آمد و همراه با بان کی مون دیداری نیز با رهبر معظم انقلاب داشت.
اما این بار حضور فلتمن در تهران یک سفر کاملا انفرادی است.
فلتمن در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ سفیر امریکا در لبنان بوده و در دوره ای نیز معاون وزیر امور خارجه این کشور بوده است. فلتمن کارشناس مسائل شرق و غرب آسیا است، مدتی نیز در کنسولگری آمریکا در سرزمین های اشغالی فلسطین حضور داشته است.
جفری فلتمن از سال ۱۹۸۶ میلادی در وزارت امور خارجه آمریکا فعالیت خود را آغاز کرد و مامور ارشد این وزارتخانه محسوب می شود.
فلتمن قرار است صبح امروز با ظریف ملاقات کند.
این احتمال زیاد است که مسئله سوریه نقش جدی در مذاکرات فلتمن داشته باشد، اما این مسئله که برخوردهای نزدیک با واسطه ها بخواهد به سرعت تبدیل به برخورد های مستقیم ایرانی- امریکایی شود مسئله ای نیست که بتوان از کنار آن ساده گذشت.انتهاي پيام/