به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از رايت پترسون، از مقامات نيروي هوايي آمريکا بر اساس بررسي هاي خود از گزارش هاي سازمان اطلاعات مرکزي اين کشور (سيا) مربوط به اشياء ناشناس پرنده يا بشقاب پرنده (UFO) فاش کرد در اواخر دهه هاي پنجاه و شصت ميلادي، مردم هواپيماهاي جاسوسي يو-2 و اس.آر-71 که قادرند تا ارتفاعات زياد پرواز کنند را به جاي بشقاب پرنده ها اشتباه مي گرفتند.
اين در حالي است که توضيحات علمي دراين باره هنوز نتوانسته همه مردم را قانع کند.
ديويد پي. مک دونالد، ساکن سينسيناتي و مدير اجرائي شبکه اشياء ناشناس پرنده گفت: بدون شک بسياري از اجسام پرنده اي که مردم به آنها بشقاب پرنده مي گويند در حقيقت همان هواپيماهاي اطلاعاتي و جاسوسي آمريکاست.
وي افزود، صرفنظر از اينکه دقيقا مردم چه چيزي را در آسمان مي بينند، بيش از پنجاه درصد از آنچه به آن بشقاب پرنده مي گويند هواپيماهاي اطلاعاتي و نظامي است.
براساس گزارش هاي منتشره از سوي پژوهشگران نيروي هوايي آمريکا در "کتاب آبي" از 12 هزار و 618 گزارش مربوط به اجسام ناشناس پرنده، 701 مورد آنها ناشناخته اند. پژوهشگران بيشترين تحقيقات خود را مربوط به اواخر دهه چهل و ابتداي دهه پنجاه ميلادي مي دانند.
رابرت يونگ، از پژوهشگران مرکز ملي امنيت فضائي و هوايي پايگاه رايت پترسون آمريکا گفت:" شماري از کارشناسان نظامي آمريکا در دهه چهل وجود اينگونه اجسام ناشناخته را به اتحاد جماهير شوروي مربوط مي دانستند.وي افزود، خصومت ها و تبعات دوران جنگ سرد چنين شبهه و نگراني را به وجود آورده بود که هر چيزي ورا تصور مردم در آسمان ظاهر مي شود حتما بشقاب پرنده و يا افراد عجيب و غريب کرات ديگر هستند.»
گزارش 1992 با عنوان " شناسايي منابع انساني و آژانس اطلاعات مرکزي درباره برنامه هاي يو-2 و اکسکرات در خلال سالهاي 1954-1974" هفته گذشته به درخواست دانشگاه جرج واشنگتن، جزئيات بيشتري در باره " حقيقت بشقاب پرنده ها" منتشر کرد.
اسناد و مدارک اين گزارش که تحت پوشش رسانه اي قرار گرفت نشان داد مقامات سيا و رهبران نظامي پايگاه هوايي رايت پترسون، اعتراف کردند" منطقه 51" در منطقه " گروم ليک" در صحراي نوادا مرکز اصلي آزمايش اينگونه عمليات سري و محرمانه پرواز هواپيماهاي آمريکا است. اينگونه گزارش ها همچنين مهر تاکيدي بر اظهارات مقامات نظامي پايگاه پترسون زد که معتقد بودند بسياري از بشقاب پرنده ها اساسا هواپيماي جاسوسي اين کشورند.
جفري اندوود، تاريخ نويس موزه ملي نيروي هوايي آمريکا گفت" با توجه به افزايش نگراني مردم پس از دوران جنگ دوم جهاني، چيزهايي که در آسمان رويت مي شد را نه مي شناختند و نه مي دانستند چه بنامند. يو-2 يکي از آن هواپيماهاي عجيب و غريب بود.
در دهه پنجاه ميلادي و پيش از ورود هواپيماهاي مدرن جاسوسي ، هواپيماي بالدار بي موتور يو-2 قادر بود بيش از ارتفاع 70 هزار پايي- حتي بيشتر از هواپيماهاي معمولي - پرواز کند.ازاينرو، ارتفاع زياد پرواز يو-2 که دور از انتظار مردم بود سبب شد تصور شود اينگونه هواپيماهاي بدون موتور همان بشقاب پرنده هاي مرموز هستند.
اين در حالي است که هواپيماهاي تجاري و باربري فقط مي توانستند در ارتفاع ده تا بيست هزار پايي پرواز کنند و لذا ديدن جسمي که حتي در ارتفاع بيشتري از هواپيماها پرواز مي کند سبب تعجب و ابهام مردم شد.رفته رفته، خلبانان و ناظران با ارسال نامه اي به مرکز فرماندهي هوايي رايت در ديتون از مشاهدات اجسام ناشناخته در هوا خبر دادند که چنين اقدامي سبب اجراي طرح" کتاب آبي" شد.کتاب آبي به بررسي و شناسايي اجسام ناشناخته هوايي و يا همان بشقاب پرنده هاي مي پردازد.
هواپيماي بلک بردSR-71 که دو دهه پيش ، از ناوگان نظامي هوايي خارج شد قادر بود بيش از ارتفاع هشتاد هزار پايي پرواز کند.امروز در موزه ملي هوايي آمريکا مي توان اينگونه هواپيماهاي جاسوسي قديمي را مشاهده کرد.
به گفته اندروود، پيش از ورود ماهواره هاي نظامي مدرن به مدار زمين، آمريکا بالن هاي غول پيکر نظارتي را با نام پروژه " مغول" به منظور کشف و شنود مکالمات و تصاوير مربوط به انفجارهاي احتمالي هسته اي شوروي بر روي مدار زمين قرار داده بود.
در طول دهه هاي گذشته، مردم پديده هايي همچون بشقاب پرنده، اجسام ناشناخته پرنده، عمليات هوايي جاسوسي پايگاه رايت پترسون و بيگانه ها را به يکديگر مرتبط مي دانستند.مک دونالد براساس اسناد وشواهد موجود شامل اظهارات شاهدان عيني معتقد بود، حادثه سقوط يکي از اجسام ناشناس پرنده در حوالي رزول (Rosewell)که متعاقبا در پايگاه هوايي پترسون مورد بازرسي و تحقيقات قرار گرفت چيزي وراي يک "بالن جاسوسي" ساده بوده است.
با توجه به برخي اظهارات کارشناسان فضايي و هوايي مبني بر نگهداري اجساد بيگانگان و لاشه هاي فن آوري هوايي کرات ديگر در رايت پترسون، گروهي از کارشناسان نظامي اين مرکز ملي امنيت هوايي و فضائي واشنگتن ضمن تکذيب اينگونه شايعات گسترده اعلام کردند، تجهيزات هوايي موجود در موزه اين مرکز در معرض ديد همگان قرار داده شده است.