به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج يكي از عوامل مهم در توسعه ي كشور گسترش بخش كشاورزي است كه در اين راستا استفاده حداكثري از منابع آب و خاك علاوه بر تامين نياز هاي داخلي باعث قطع وابستگي خواهد شد.
كهگيلويه و بويراحمد با برخورداري از دو نوع آب و هواي سردسيري و گرمسيري شرايط مطلوبي براي توليد محصولات باغي و كشاورزي دارد.
براين اساس در كهگيلويه و بويراحمد سالانه بيش از 280 هزار تن انواع ميوه ،بيش از 190 تن گندم و بيش از 60تن جو توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
به گفته معاون توليد و بهبود محصولات كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمداين استان داراي سه رتبه زير 10 در توليد محصول گردو،سيب و مركبات است.
ابولحسن صداقت كيش افزود: سطح زيركشت گردو با 10 هزار هكتار وسيب با هفت هزار هكتار در كهگيلويه و بويراحمد سالانه بيش از 17 هزارتن گردو و 100 هزار تن سيب توليد و روانه بازار مي شود.
شهرستان دنا در 35 كيلومتري از مركز استان با برخورداري از آب هواي مساعد، زمين هاي شيب دار و صد ها چشمه خود جوش سهم قابل توجهي در توليد محصولات باغي در كهگيلويه و بويراحمد دارد.
مدير جهاد كشاورزي دنا مي گويد:سالانه 36 هزار تن انگور نيز در استان توليد مي شود كه از اين ميزان بيش از 19 هزار تن در شهرستان دنا توليد مي شود.
فضل الله آذر فر اظهار داشت:سطح زير كشت باغات شهرستان دنا بيش از شش هزار هكتار است كه سالانه بيش از 78 هزار تن انواع ميوه از آن برداشت مي شود.
آذرفر مي گويد:محصولات توليد شده در شهرستان دنا از جمله سيب و انگور از نظر كيفيت داراي رتبه هاي يك رقمي در سطح كشور است.
يكي از محصولاتي كه در چند سال اخير در كهگيلويه و بويراحمد رشد قابل توجهي داشته است،كاشت بيش از هشت هزار هكتار باغ مركبات در مناطق گرمسيري است.
مدير كل جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد مي گويد:بيشتر اين زمين ها، سنگلاخي و غير قابل استفاده بوده كه به كمك جهاد كشاورزي و كشاورزان منطقه احيا و تبديل به باغ شده است.
سيد يعقوب موسوي بيان داشت:سالانه بيش از 100 هزار تن انواع مركبات شامل پرتقال،نارنگي و ليمو ترش با كيفيت بالا توليد و بيشتر آن به استان هاي همجوار صادر مي شود.
وي اظهار داشت:استفاده از سيستم آبياري قطره اي،كاهش استفاده از سموم و آموزش روش هاي نوين باغداري و كشاورزي از جمله خدمات اين نهاد به كشاورزان بوده است.
وجود زمين هاي فراروان با شيب هاي تند و ملايم كه قابليت كشت غلات را ندارند باعث شد تا براي اولين بار در كهگيلويه و بويراحمد عمليات اجرايي بزرگترين طرح كشت تاكستانهاي ديم در منطقه موگر بويراحمد آغاز شود.
بگفته رييس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه وبويراحمد در اين طرح كه براي ترويج و توسعه باغ هاي ديم و كمك به اشتغال و رونق توليد در منطقه موگر بويراحمد به اجرا درآمده است 200 هكتار ار اراضي ديم بدون استفاده ي اين منطقه زيركشت درخت انگور ديم رفته است.
موسوي افزود: تمامي هزينه هاي احداث اين باغ به عهده دولت است و كشاورزان تنها 50 درصد از بهاي نهال را پرداخت مي كنند .
نماينده بويراحمد و دنا در مجلس شوراي اسلامي گفت:اجراي اين طرح نه تنها هزينه تامين و انتقال بخش كشاورزي را كاهش مي دهد بلكه در كوتاه مدت منجر به رونق اشتغال و توليد در روستاها مي شود .
غلام محمد زارعي بخش كشاورزي را از محور هاي مهم توسعه استان برشمرد و گفت : تامين زيرساختهاي اين بخش،انتقال آب رودخانه ها به اراضي مستعد كشاورزي، توسعه باغات،سرمايه گذاري در صنايع تبديلي بسته بندي ميوه در استان از اولويت هاي مورد نياز براي توسعه اين بخش است.
نماينده مردم شهرستانهاي بويراحمد و دنا در مجلس شوراي اسلامي اظهار اميد واري كرد: با تعامل بخش خصوصي در آينده ي نزديك بتوانيم عمليات اجرايي دو سردخانه را در استان شروع كنيم.
يكي از باغداران شهر سي سخت مي گويد:نبود مكان مناسبي براي نگهداري محصولات باغي خود مجبور هستيم محصولات خود را به بهاي ناچيز به دلالان بفروشيم.
معصوم اكبري از باغداران روستاي بياره از توابع شهرستان دنا گفت:امسال انگور خود را به قيمت كليويي شش هزار ريال فروختم در صورتي كه هر كيلوگرم از اين محصول در بازار چند برابر اين قيمت به فروش مي رسد./ع