به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ علي مهدوي در این باره افزود: استان ايلام از لحاظ تعداد معادن و هزينه عمليات اكتشاف در جايگاه ۲۷، از نظر برداشت در رده ۲۶ و از نظر ذخيره قطعي، اشتغال و سرمايه گذاري در رتبه ۲۸ كشور قرار دارد.
وي افزود: شكوفايي و بهره برداري مناسب از ظرفيت هاي بخش معدن يكي از مهمترين هدف هاي راهبردي اين سازمان براي افزايش رتبه استاني ايلام است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام ادامه داد: فرهنگ سازي، همراهي و همكاري مردم و همچنين حمايت هاي جدي وكارآمد همه مديران و مسوولان مرتبط با حوزه معدن از ديگر سياست هاي مهم براي توسعه بخش معدن و ارتقا جايگاه استان در اين حوزه است.
مهدوي وجود تعصب هاي قومي و قبيله اي در زمينه شناسايي و اكتشاف معادن را يكي از آسيب هاي توسعه اين بخش در استان دانست و گفت: ۱۰۰ مورد شكايت و اعتراض سال گذشته در اين زمينه تحويل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان شده و با وجودي كه در قانون معادن جايگاهي براي طرح آنها وجود ندارند، اما تاثير نامناسبي بر فعاليت هاي اكتشاف و شناسايي معادن خواهد داشت.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ايلام اضافه كرد: اين شكايت ها و اعتراض هاي قومي سازمان را در اجراي برنامه هاي حوزه معدن و اكتشاف هاي معدني دچار مشكل زيادي كرده است.
وي افزود: هدر رفت انرژي و زمان در رسيدگي به اختلاف هاي ملكي افراد بومي و محلي و وجود معارضان و مخالفت هاي محلي در زمينه واگذاري محدوده هاي معدني از مشكلات و چالش هاي حوزه معدن استان ايلام است.
وي توضيح داد: توجه به شناسايي محدوده هاي جديد و استفاده از دانش آموختگان دانشگاهي در حوزه معدن از اولويت هاي اين سازمان براي شناسايي و توسعه اين بخش است.
مهدوي گفت: تلاش براي راه اندازي صنايع معدني وابسته با هدف ايجاد ارزش افزوده و جلوگيري از خام فروشي از ديگر اقدام هايي است كه در اولويت برنامه ها و سياست هاي اجرايي سال جاري سازمان صنعت، معدن و تجارت ايلام و كارگروه معدن استان قرار دارد.
بيتومين(قير طبيعي)، سيليس و گچ مهمترين معادن استان ايلام را تشكيل مي دهد. /ب