به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،فریز کردن مواد غذایی باعث کاهش یا متوقف شدن رشد و فعالیت میکروبی میشود که باید دقت قابل توجهی به این امر داشته باشیم.
در خصوص نگهداری مواد غذایی باید نکاتی را مدنظر داشت از جمله درج تاریخ بر روی بستهبندیها، استفاده از نایلونهای پلاستیکی استاندارد، چینش مناسب در طبقات یخچال و جداسازی مواد غذایی پخته از خام، چرا که در صورت چینش غیرصحیح بین بستهبندیهای مواد غذایی، چسبندگی به وجود آمده که این امر مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
پس از پخت مواد غذایی، دمای آنها بلافاصله و به سرعت باید پایین آورده شود تا از فساد مواد غذایی و فعالیت میکروبی آنها جلوگیری شود. همچنین مواد غذایی باید در دمای 18 درجه سانتیگراد که برای فریز تعریف شده نگهداری شوند.
عدم رعایت نحوه صحیح چینش مواد غذایی بر روی هم در طبقات یخچال، باعث ایجاد چسبندگی بین نایلونهای پلاستیکی مواد شده که در صورت جداسازی مواد سبب پارگی در بستهبندی مواد غذایی میشود که این اتفاق، پدیدهای به نام سوختگی انجماد را به دنبال دارد که باعث کاهش کیفیت غذا و از بین رفتن ارزش غذایی آن ماده میشود.
برای رفع انجماد مواد غذایی سه روش عمده وجود دارد که شامل استفاده از یخچال، استفاده از آب و استفاده از مایکروویو است که روش سوم چندان توصیه نمیشود و مناسبترین روش، یخچال است که در صورت رفع انجماد نامناسب تمام مواد مغذی به صورت محلول از بین میرود./ب