رئيس قوه قضاييه دادستان‌هاي سراسر كشور را به برخورد قاطع با متجاوزان و متعرضان به حقوق آمران به معروف و ناهيان از منكر موظف كرد و گفت: در جمهوري اسلامي ايران نبايد كساني جرأت تعرض به آمران به معروف و ناهيان از منكر داشته باشند و دادستان‌هاي سراسر كشور بايد با اراذل و اوباشي كه متعرض حقوق اين افراد مي‌شوند قاطعانه برخورد كنند.

 به گزارش حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، "آيت‌الله‌ ‌آملي لاريجاني" در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با تبريك عيد سعيد فطر و با آرزوي قبولي طاعات و عبادات مؤمنان روزه‌دار، با اشاره به اينكه «به سهم خود از تمام افرادي كه در گذشته و روزهاي اخير در مقام عمل به وظيفه قانوني و شرعي امر به معروف و نهي از منكر دچار آسيب شده و مورد حمله و تعرض افراد شرور قرار گرفته‌اند؛ عذرخواهي مي‌كنم» امر به معروف و نهي از منكر را از فرايض مهم ديني و قانوني برشمرد و گفت: متأسفيم از اينكه در اين ايام با فردي كه به وظيفه ديني و قانوني خود در امر به معروف و نهي از منكر عمل كرده، برخورد خشن شده است و اعلام مي‌كنيم كه قوه قضاييه  با چنين جرائمي برخورد خواهد كرد.

آيت‌الله آملي لاريجاني با تأكيد بر اينكه « كساني كه مدعي هستند زمان و دوره امر به معروف و نهي از منكر گذشته در خيالات خود به سرمي‌برند و بر زبان جاري كردن چنين ادعايي اگر با توجه به لوازم آن صورت گرفته باشد با توجه به نصوص صريح قرآني و ديني درباره لزوم امر به معروف و نهي از منكر و با توجه به اينكه امر به معروف و نهي از منكر ضرورتي ديني محسوب مي‌شود، مصداق كفر و ارتداد خواهد بود» اظهار كرد: امر به معروف و نهي از منكر يك ضرورت هميشگي ديني و قرآني و سنت پيامبر (ص) است و به هيچ وجه نمي‌توانيم بگوييم كه عصر آن گذشته است مگر اينكه بگوييم عصر اسلام گذشته است.

رئيس قوه قضاييه افزود: حضرت امام در تحريرالوسيله در كتاب امر به معروف و نهي از منكر كه خود ايشان به وسيله النجاه مرحوم سيد اضافه كرده، مي‌فرمايند كه « و هما من اسمى الفرائض و اشرفها، و بهما تقام الفرائضو وجوبهما من ضروریات الدین، و منکره مع الالتفات بلازمه والالتزام به من الکفارين». اگر كسي منكر امر به معروف و نهي از منكر بشود، نهي رسالت پيامبر (ص) و نهي عبوديت حق تعالي است و از كفار محسوب مي‌شود.

رئيس دستگاه قضا با اظهار تأسف از اينكه «تاكنون درباره عمل به امر معروف و نهي از منكر با وجود صراحت قانون اساسي و تصريح شرع و دين مقدس اسلام تلاش جدي صورت نگرفته است» گفت: ضمن اعلام حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر از برخورد اراذل و اوباش با اين افراد متأسفيم و تأكيد داريم كه دستگاه قضايي و نيروي انتظامي بايد برخورد با متعرضان به آمران به معروف و ناهيان از منكر را در دستور كار قرار دهند.

آيت‌الله آملي لاريجاني جوامع غيرديني و حتي سكولار را نيز نيازمند مكانيزم‌هايي براي امر به معروف و نهي از منكر دانست و با شرح گزارشي از يك نويسنده غربي مبني بر ضروت تدوين و تبيين راهكاري مردمي براي جلوگيري از حوادثي مانند تجاوز به عنف و يا نزاعهاي خياباني در غرب گفت: اين نويسنده غربي پس از مشاهده حوادثي كه در انظار عمومي غرب رخ داده و مردم با وجود جريحه‌دار شدن احساساتشان تنها نظارگر آن بوده‌اند، به تحقيق درباره چگونگي پر كردن اين خلأ پرداخته و پس از اطلاع از وجود مقوله‌اي به نام امر به معروف و نهي از منكر در اسلام، كتابي در اين باب نگاشته است.

رئيس قوه قضاييه سپس به برخي آيات و روايات درباره جايگاه و ضرورت امر به معروف و نهي از منكر پرداخت و افزود: در آيه 104 سوره آل عمران خداوند مي‌فرمايند: «ولتكن منكم أمة يدعون إلى الخير ويأمرون بالمعروف وينهون عن المنكر وأولئك هم المفلحون» يعني اينكه فلاح و رستگاري در پرداختن به امر به معروف و نهي از منكر است همچنانكه در آيه 114 همين سوره مي‌فرمايد: «يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَأُولَٰئِكَ مِنَ الصَّالِحِينَ »

آيت ا... آملي لاريجاني با اشاره به اينكه اين گونه آيات و روايات متعدد است به روايتي از اصول كافي نيز اشاره كرد و گفت: در اين روايت نيز آمده است كه «إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ سَبِيلُ الْأَنْبِيَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِيضَةٌ عَظِيمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَكَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ يُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ يَسْتَقِيمُ الْأَمْرُ فَأَنْكِرُوا بِقُلُوبِكُمْ وَ الْفِظُوا بِأَلْسِنَتِكُمْ وَ صُكُّوا بِهَا جِبَاهَهُمْ وَ لَا تَخَافُوا فِي اللَّهِ لَوْمَةَ لَائِمٍ» بدين معنا كه امر به معروف و نهي از منكر طريقه انبياء و راه صلحا است و به دنبال آن اوصاف و ويژگيهاي متعددي در باب فضيلت اين امر مهم ديني ذكر شده است.

رئيس قوه قضاييه با تأكيد بر اينكه انجام امر به معروف و نهي از منكر مراتبي دارد از تمام دستگاه‌هاي فرهنگي و متوليان و مسئولان مربوطه خواست به صورت جدي و پيگير به احياي امر به معروف و نهي از منكر و آموزش و ترويج امر به معروف با زبان خوش و مناسب و بدون خشونت و زور بپردازند.

آيت‌الله آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود به مراسم تنفيذ و تحليف رئيس جمهور اشاره كرد و با اعلام حمايت از تعامل ميان سه قوه و مواضع رئيس جمهور درباره تحريم‌ها و انرژي هسته‌اي گفت: بحث تنفيذ در ايران موضوعي ظاهري و شكلي نيست و مبتني بر آموزه‌هاي ديني و فقهي است. رياست جمهوري همچون بسياري از نهادهاي اجرايي ديگر كشور با امضاء ولي فقيه زمان، مشروعيت پيدا مي‌كند و خرسنديم كه اين مراسم به خوبي برگزار شد.

رئيس قوه قضاييه تأكيد كرد: دستگاه قضايي از رئيس محترم جمهور و عقلانيت، تدبير و اعتدالي كه در شعارهاي قبل از انتخابات و پس از آن مطرح كرد حمايت مي‌كنيم و اميدواريم روابط قواي سه گانه وارد مرحله جديدي مبتني بر تعامل سازنده و به دور از حاشيه‌سازي‌ها و تنش‌ها شود و همه مسئولان تمام همت خود را به حل مشكلات مردم معطوف كنند.

آيت‌الله آملي لاريجاني در ادامه از حضور پرشور مردم ايران و ملت‌هاي مسلمان در راهپيمايي روز قدس قدرداني كرد و گفت: اين راهپيمايي آثار و بركات بسياري دارد كه وحدت و انسجام ملت‌هاي مسلمان در كنار قوت قلب ملت فلسطين از جمله آنهاست.

رئيس قوه قضاييه تأكيد كرد: استقلال، استقامت و صلابت مردم مسلمان در راهپيمايي روز قدس نمايان شده و نتايج فراواني به همراه داشته است.

پس از سخنان رئيس قوه قضاييه، حجت‌لاسلام والمسلمين محسني اژه‌اي دادستان كل كشور گزارشي از سفر هيئت ويژه دادستاني كل كشور به خوزستان و بررسي حادثه سد درياچه كارون ارائه داد.

 گزارش ارائه شده از سوي دادستان كل كشور درباره چگونگي وقوع اين حادثه و شرايط مردم منطقه موجب تأثر و تأسف رئيس قوه قضاييه و مسئولان عالي قضايي شد و آيت‌الله آملي لاريجاني تسريع در تكميل گزارش و ضرورت رفع مشكلات مردم حادثه ديده، شناسايي و برخورد با عوامل بروز اين حادثه و ايجاد تسهيلات مناسب براي بهبود شرايط مردم منطقه را خواستار شد.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.