به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از مودريت وويس ؛ اين پايگاه تحليلي در مقاله ای با اشاره به ظرفيت هاي فراوان کشورمان در رفع بحران سوريه و امکان تعامل جمهوري اسلامي ايران و کشورهاي غربي بر سر مبارزه عليه تروريست هاي القاعده بخصوص در کشور سوريه مي افزايد "اميدهاي بسياري با پيروزي "حسن روحاني" رييس جمهوري منتخب جمهوري اسلامي ايران ايجاد شده است. اميدهايي براي کاهش تنش در مورد برنامه هسته اي ايران و امکان همکاري کشورهاي غربي با جمهوري اسلامي ايران براي رفع بحران سوريه.
در اين ميان بايستي خاطر نشان ساخت که ايران ظرفيت هاي فراواني را براي مقابله با عناصر القاعده در سوريه و همکاري در اين زمينه با کشورهاي غربي دارا مي باشد. روحاني موضع خود در مورد آمريکا و اروپا را به صراحت بيان کرده است. وي در اين باره اظهار داشته که ايران در موضعي برابر و مبتني بر تعامل سازنده و اعتماد احترام متقابل حاضر به گسترش روابط با کشورهاي غربي مي باشد.
وي در اين باره به دولتهاي غربي توصيه کرده است که با ايران نه با زبان تهديد که با زبان تکريم سخن گويند تا امکان بهبود روابط حاصل گردد. در اين ميان کاخ سفيد نيز موضع مثبتي نسبت به اظهارات روحاني از خود نشان داده است. در واقع روحاني گام اول براي بهبود روابط ايران و غرب را برداشته و پيش شرط هايي را براي کشورهاي غربي در اين باره قرار داده است که مي توان اصلي ترين آن را کنار گذاشتن زبان تحريم، تهديد و زور از جانب غربي ها دانست."
نويسنده مقاله در ادامه با اشاره به لزوم همکاري آمريکايي ها با ايران بر سر رفع بحران سوريه مي افزايد "دولت آمريکا مي بايستي علاوه بر تلاش به منظور پيشبرد مذاکرات هسته اي با ايران پيرامون بحران سوريه نيز بايستي به تلاش هاي خود در جهت همکاري با ايران در رفع بحران در آن کشور بپردازد. بحران سوريه در حال خونين تر شدن است و سلفي هاي تندرو در آن کشور با حمايت دولت عربستان سعودي به اقدامات خرابکارانه مي پردازند. برخي از کشورهاي ديگر منطقه نيز از آنان حمايت بعمل مي آورند. در اين ميان موضع گيري آمريکا سردرگم کننده بوده است.
در انتهای این مقاله آمده است : قطعا مداخله نظامي دولت آمریکا در سوريه اقدامي نابخردانه خواهد بود. در اين ميان غربي ها بايد تلاش کنند تا حمايت ايران براي مبارزه عليه تروريست هاي وابسته به القاعده را جلب نمايند چرا که ايران تنها کشور اسلامي در منطقه است که با القاعده تضاد دارد و مخالف برداشت تندروانه سلفي ها از دين اسلام است. آمريکايي ها و غربي ها بايستي از اين فرصت استفاده نمياند.
کشورهاي غربي بايد بدانند که ايران تهديد براي منطقه نيست بلکه مي توان با همکاري با آن کشور به رفع بحران سوريه کمک کرد. دولت آمريکا مي تواند از هزينه هيا تحميل شده بر ملت سوريه در جريان بحران دو ساله آن کشور از طريق همکاري فعالانه با دولت جديد جمهوري اسلامي ايران بکاهد."