يك هماتولوژيست و فوق تخصص خون گفت: روزه داری برای مبتلايان به چربی خون بالا مفید است.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دكتر اعظم السادات هاشمي اظهاركرد: افزایش چربی خون همراه با بیماریهایی مانند کم کاری تیرویید، بعضی از بیماریهای کبدی و کلیوی، بیماریهای قند (دیابت)، نارسایی مزمن کلیه، چاقی، بعضی از عفونت‌ها، اعتیاد به الکل، ایدز و غيره دیده می‌شود.

وي ادامه داد: همچنین افزایش چربی خون ممکن است علامت بیماری دیگری نبوده و بیمار به صورت اولیه دچار آن شود. برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خونی یعنی کلسترول و تری گلیسیرید انجام می‌شود، در این میان معمولا افزایش کلسترول به عنوان عامل بیماری زای جدیدتری مطرح می‌شود.

وي با بيان اين كه کلسترول انواع مختلفی دارد افزود: افزایش کلسترول با تراکم پایین (LDL) منجر به عوارض عروقی به صورت تصلب شرایین (اترواسکروز) در عروق مختلف می‌شود که می‌تواند باعث سکته‌های قلبی و مغزی شود. از طرف دیگر افزایش کلسترول با تراکم بالا (HDL) بر خلاف افزایش LDL عمل کرده و منجر به جلوگیری از عوارض ذکر شده می‌شود.

اين هماتولوژيست تاكيد كرد: با توجه به وجود انواع مختلف هیپرلیپیدمی، بیماران حتما باید به توصیه‌های دارویی و تغذیه‌ای پزشک معالج خود توجه دقیق داشته باشند، چون هر کدام از این انواع، درمان دارویی و رژیم غذایی خاص خود را نیاز دارد.

دكتر هاشمي تصريح كرد: نتایج پژوهش‌های علمی بیانگر آن است که حداقل ده بیماری با روزه داری درمان می‌شود. مطالعه پژوهشگران نشان داده است که روزه گرفتن تاثیر قابل توجهی در کاهش چربی خون بالا، کنترل چاقی، کنترل دیابت نوع ۲، تجزیه چربی‌ها، سم زدایی بدن، ترمیم بافت‌ها و سلول‌ها، کاهش دمای سلول‌ها، تنظیم ترشح هورمون‌ها، استراحت دستگاه گوارش و درمان افسردگی دارد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص روزه داري و چربی خون بالا  گفت: مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که روزه داری برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است؛ روزه داری میزان چربی‌های نامطلوب (LDL) موجود در خون را کاهش و میزان چربی مفید خون (HDL) را در بدن افزایش می‌دهد.

هاشمي خاطرنشان كرد: بدن در طول روزه داری از ذخایر چربی خود برای تامین انرژی استفاده می‌کند، این امر سبب کاهش توده چربی بدن و در ‌‌نهایت کاهش وزن می‌شود؛ کاهش وزن، خود عامل بسیار مهمی در کاهش چربی‌های مضر خون است. بنابراین اگر روزه داری در افراد مبتلا به چربی خون همراه با یک رژیم غذایی متعادل باشد، می‌تواند به رفع مشکل چربی خون بالای آن‌ها کمک کند.

وي متذكرشد:  در ماه مبارک رمضان مسلمانان رژیم غذائی خود را از سه وعده صرف غذا (صبح، ظهر و شب) به دو وعده (قبل از صبح و ابتدای شب) تغییر می‌دهند.

 اين هماتولوژيست گفت:  بررسی نتایج حاصل يك مطالعه علمي نشان داد که گروه روزه دار در طی ماه رمضان کاهش معنی داری در میزان انرژی و مواد مغذی دریافتی خود داشتند، ولی در گروه کنترل (غیر روزه دار) تغییری در مقادیر فوق در طی بررسی مشاهده نگردید. همچنین در گروه روزه دار در پایان ماه رمضان مقادیر وزن، نمایه توده بدن، کلسترول –LDL، کلسترول تام و تری گلیسرید کاهش یافته بود، ولی مقدار کلسترول-HDL افزایش مختصری نشان داده بود و این تغییرات تا یکماه بعد از رمضان نیز ادامه داشت. در گروه غیر روزه دار تغییر معنی داری در مقادیر مذکور مشاهده نگردید.

 به گفته وی رعایت الگوی غذایی مناسب، همراه با کاهش انرژی دریافتی در ماه مبارک رمضان می تواند تاثیر معنی داری در کاهش مقادیر چربی خون و پارامترهای بدن سنجی در افراد هیپرلیپیدمیک داشته باشد./ح
برچسب ها: روزه ، چربی خون ، کلسترول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.