"دکتر محمود شیخ زین الدین" به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، با بیان اینکه امروزه متخصصان تغذیه بر این باورهستند که سلامت و مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا مستلزم تغذیه مناسب و استفاده از مکملهای غذایی و خارج کردن مواد شیمیایی از چرخهی زندگی جهت بالا بردن دستگاه ایمنی بدن میباشد، اظهار کرد: محیط داخلی دستگاه گوارش، محل مناسبی برای فعالیت فلور طبیعی و مفید بدن می باشد.
وی افزود: تقویت این باکتریها میتواند مانع از جایگزینی باکتریهای مضر در دستگاه گوارش شود و همچنین در افزایش جذب مواد غذایی و بالا بردن ضریب رشد کمک نماید که یکی از عواملی که میتواند ما را به اهداف ذکر شده برساند، استفاده از محرک رشد عصاره مخمر میباشد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه عصاره مخمر (Yeast Extract) به عنوان یک منبع مغذی میباشد که از سلولهای مخمر به عنوان ماده اصلی تهیه میشود، ادامه داد: سلولهای مخمر حاوی مقدار زیادی پروتئین، هیدراتهای کربن، لیپید، ویتامین و مواد معدنی هستند.
وی اضافه کرد: عصاره مخمر شامل ترکیبات محلول در آب سلولهای مخمر میباشد و بیشتر از اسیدهای آمینه، پپتیدها، کربوهیدراتها و نمکها تشکیل میشود.
شیخ زین الدین ادامه داد: وجود ترکیبات نیتروژنی و ویتامینها به دلیل ویژگیهای مهم تغذیهای، باعث ارزش بالای عصاره مخمر به عنوان یک منبع غذایی شدهاند.
وی در خصوص کاربردهای این عصاره توضیح داد: این عصاره دارای کاربردهای وسیعی در صنایع غذایی از جمله مکمل غذایی دام و طیور، غذای حیوانات خانگی، مواد غذایی گیاهی، مکمل پروتئینی و ویتامینی و مهمتر از همه به عنوان یکی از منابع اصلی غذایی محیط کشتهای میکروبیولوژی میباشد.
رییس این مرکز علم و فناوری افزود: همچنین عصاره مخمر به خاطر ایجاد طعم گوشتی به عنوان ماده طعم دهنده در انواع سوپها، سسها، خورشتها، غذاهای اسنکی و غذاهای کنسرو شده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه براساس نوع کاربردی که عصاره مخمر، مورد استفاده قرار میگیرد به اشکال مختلف تهیه میشود، گفت: این اشکال شامل عصاره مخمر مایع، عصاره مخمر خمیری یا سس مانند و پودر عصاره مخمر هستند که پودر عصاره مخمر بیشتر در ترکیبات محیطهای کشت میکروبیولوژیک استفاده میشود.
شیخ زین الدین بیان کرد: کشت تعدادی از سویههای باکتریایی بر روی محیط کشتهای میکروبی حاوی عصاره مخمر تالی ژن پارس، رشد قابل قبولی را در مقایسه با رشد آنها در محیط کشتهای حاوی عصاره مخمر خارجی نشان داده است./س