خيرخواه کارشناس ارشد مديريت منابع آب در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: موقعيت جغرافيايي کشور که در منطقه خشک و نيمه خشک قرار گرفته بحث خشکسالي و خسارات ان بحثي ديرينه در کشور است که نياز به توجه بيشتري را ميطلبد.
وي گفت: با جانشين کردن مديريت ريسک به جاي مديريت بحران در بحث خشکسالي ميتوانيم از خسارت هاي ناشي از خشکسالي تا حدي پيشگيري کنيم.
خيرخواه افزود: مديريت ريسک به اين معني است که قبل از خشکسالي وقوع آن را پيش بيني کرده و با استفاده از سيستم هاي مدرنيته نشات گرفته از فکر پيشينيان مانند سيستم پخش سيلاب و سدهاي زيرزميني که در مواقع خشکسالي مورد استفاده قرار ميگيرند و نيز با تغيير روش هاي آبياري اثرات خشکسالي را کم کنيم.
وي تصريح کرد: تامين آب مورد نياز و به موقع براي کشاورزي از مسائل مهمي است که بايد به آن توجه کرد تا بهره وري و کارايي مناسبي براي آب داشته باشيم.
خيرخواه در ادامه افزود: مسئولان با تدوين برنامه اي براي مديريت منابع آب براي تمام نقاط کشور و استفاده از سدهاي زيرزميني و پخش سيلاب و روش هاي سطوح آبگير باران چه در حوزه شهري و روستايي با توجه به شرايط آبراههاي کشور که بخش عمده آن آبراههاي سطحي و سيلابي هستند ميتوانند در مديريت منابع آب موفق تر عمل کنند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: مديريت و جمع آوري در فصولي که نياز کشاورزان به آب کمتر است براي فصول پرمصرف نيز ميتواند مشکل کمبود آب را در بحث کشاورزي تا حدي کم کند.
انتهاي پيام/