لاریجان زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: خوزستان به خاطر اقلیم آب و هوایی هر از چند گاهی از این میهمانان ناخوانده دارد و بیش از دو هفته است که تعداد زیادی از جیرجیرک ها به خوزستان و قسمت هایی از ایلام هجوم آورده اند.
وی ادامه داد: حضور این گونه بیشتر از مناطق جنوب و جنوب غرب که رطوبت بیشتری دارد و یا در حاشیه رودخانه ها و شهرهایی که به دریا و تالاب نزدیک تر هستند بیشتر مشاهده شده است.
وی ادامه داد: این جانور يک دوره طغیان دارد و یا گذشت چند هفته دیگر دوباره از بین می رود در حال حاضر در مناطق جنوب و جنوب غرب حضور میلیونی آن ها مشاهده شده ولی در سطح شهرها این تعداد به صدها جیرجیرک کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: عوامل مختلفی سبب افزایش یا کاهش یک گونه می شود جیرجیرک ها نیز در یک دوره در 20 سال گذشته به خوزستان هجوم آوردند به طوری که تمام پیاده رو ها و جوی های آب مملو از این حشره شده بود اما بعد از گذران دوره خود از بین رفتند.
وی با بیان این مطلب که گزارش جدی از آسیب جیرجیرک ها نداشته ایم اظهار داشت: به صورت موردی بعضی از کشاورزان از حضور جیرجیرک ها در مزارعشان و آسیب به گیاهان خبر داده اند اما خسارت جدی نبوده اما جیرجیرک ها با حضور در انبارهای مواد غذایی البسه و پارچه باعث خوردگی می شوند اما تاکنون در این مورد نیز گزارشی ارسال نشده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان این مطلب که به طور طبیعی طی دو هفته آینده جیرجیرک ها کاهش پیدا خواهند کرد گفت: بعد از گذران دوران طغیان به طور طبیعی این حشره کم می شود در این بین تعدادی از آن ها نیز خوراک پرندگان خواهند شد و طی دو هفته آینده تقریباً از بین می روند.
از شهروندان نیز درخواست می کنیم که در صورت امکان از سم برای نابودی آن ها استفاده نکنند چرا که اثر سم در محیط باقی می ماند و اجازه دهند جیرجیرک ها به طور طبیعی از بین بروند./ل