دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:سبزی هایی كه ما در كشورمان آنها را بعنوان سبزي خوردن مي شناسيم شامل ريحان، نعنا، تره، پيازچه، شاهي، مرزه، جعقري و..... و صيفي ها مثل انواع كلم، هويج، كدو تنبل، كدوي سبز، بادمجان، گل كلم، چغندر (لبو)، سيب زميني، كرفس، ريواس، انـــواع تــرب، شــلغم، فلفل هاي دلمه اي و فلفل سبز با تنوع رنگها و طعم هايشان رازهاي بي شماري در دل دارند. انواع ويتامين ها مثل پتاسيم، منيزيم و آهن از دل خاك جذب اين گياهان مي شود و ما از طريق مصرف مداوم آنها مي توانيم نيازهاي سلولي مان را رفع كنيم.
وی در خصوص سبزيهای منابع ويتامين A و Cعنوان کرد:سبزي هاي سبز برگي مثل (سبزي خوردن) سرشار از ويتامين C و سبزيهاي زرد يا نارنجي يا قرمز سرشار از بتاكاروتن پيش ساز ويتامين A مي باشند و توصيه مي شود در برنامه معمول روزانه هم از سبزي هاي سبز برگي و هم از سبزي هاي زرد و نارنجي استفادهشود.
عبدالهی افزود:همچنین سبزي هايي مانند فلفل سبز، فلفل دلمه اي، كلم پيچ، گوجه فرنگي، اسفناج حاوي ويتامين C زيادي بوده و به علت داشتن آنتي اكسيدان در پيشگيري از سرطانها مفيد هستند.
- سبزي هايي مانند هويج، كدو حلوايي، اسفناج حاوي ويتامين A بوده و علاوه بر پيشگيري از شبكوري در جلوگيري از سرطان هم مفيد هستند.
وی در خصوص میزان مصرف سبزیجات اظهارکرد:استفاده از سبزيها به ميزان ۳ تا واحد در روز توصيه مي شود. يك واحد از سبزيها شامل ا يك ليوان سبزي خام و يا يك دوم ليوان سبزيهاي پخته است ./ح