به لحاظ گیاه شناسی این میوه با درختانی با میوه های گرمسیری مانند پسته و بادام زمینی هم خانواده است.
انبه رسیده، به رنگ های سبز، زرد، قرمز و نارنجی قابل مصرف است.
طبق مطالعات جدید، میوه انبه بدن را در برابر ابتلا به سرطان های خون، پستان، روده بزرگ و پروستات محافظت می کند.
انبه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی فلاونوئید پلی فنولیک (ترکیبات موثر در جلوگیری از بروز سرطان ها و محافظت بدن از بیماری های قلبی عروقی) است.
این میوه منبع عالی از ویتامین (آ) و فلاونوئید هایی چون بتا کاروتن( پیش ساز ویتامین (آ) در بدن)، آلفا کاروتن و بتا کریپتوکسانتین است.
هر صد گرم انبه تازه حاوی 765 میلی گرم ویتامین (آ) است و به عبارتی 25 درصد از ویتامین (آ) مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می کند.
انبه منبع پتاسیم بوده و هر صد گرم آن حاوی 156 میلی گرم پتاسیم است.
ویتامین های B6، C و E نیز در انبه یافت می شوند که ویتامین B6 برای تولید هورمون های گابا (GABA) در مغز مورد نیاز بوده و هم چنین سطح هموسیستئین در خون را کنترل کرده و به این ترتیب از بروز سکته مغزی جلوگیری می کند.
همچنین، پوست انبه، سرشار از رنگدانه هایی به نام های کاروتنوئید ها و پلی فنل ها است که تاثیرات مثبتی در سلامت بدن دارند./ب