داوود یارمحمدی کارشناس کشاورزی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به اهمیت توجه به میزان ضایعات گندم به عنوان یک محصول استراتژیک گفت :همه ساله با كاربرد شيوه هاي نادرست از سوي كشاورزان، بيش از 30 درصد محصولات كشاورزي به هدر مي رود.
وی گفت :به همین منظور وزارت جهاد كشاورزي به اجراي طرحي مبتني بر به كارگيري فارغ التحصيلان دانشگاهي به عنوان مهندسين ناظر كشاورزي و نيز آموزش شيوه هاي كاهش ضايعات و افزايش توليد گندم به گندمكاران پرداخته است.
این کارشناس با بیان اینکه رابطه معناداری بین آموزش کشاورزان وکاهش ضایعات وجود دارد ادامه داد:رابطه مثبت و معني دار ی بین تعداد دفعات ارتباط گندمکاران با کارشناسان کشاورزی وکاهش ضایعات گندم وجود دارد که این مهم گویای نقش کلیدی آموزش در افزایش تولید است .
یار محمدی تصریح کرد :در حال حاضر این طرح در چند استان کشور از جمله قزوین سمنان ومرکزی در حال اجرا است که امیدواریم با تدابیر مناسب این طرح در دیگر استانهای گندم خیز هم اجراشود .
وی تآکید کرد : شيوه نظارت مهندسان بر فعاليت هاي مربوط به كاهش ضايعات گندم بر نقش آنها در اين گونه فعاليت ها تاثيرگذار است.
یار محمدی در پایان گفت : به دلیل دید سنتی وافزایش ضایعات گندم در سالهای اخیر حضور ناظران کشاورزی می تواند سبب افزایش آگاهی کشاورزان شده وحفظ منابع آب وخاک را سبب شود .
انتهاي پيام/