روزه داری صحیح همراه با یک رژیم غذایی سالم میتواند به کاهش چربی وقند خون کمک کند که طبعا کنترل این عمل نقش موثری در کاهش بیماری های قلبی وعروقی به همراه دارد .

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ متخصص بیماریهای قلب و عروق شهرستان کاشمر گفت: در تحقیقاتی که بر روی 230 نفر روزه دار صورت گرفته است نشان داده شده  که روزه داری منظم خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

دکتر علی اسکندری خاطر نشان کرد: در واقع به هنگام روزه داری، بدن کلسترل بیشتری آزاد می کند و اجازه می دهد کلسترول به جای گلوکز به عنوان منبع انرژی استفاده شود. به این ترتیب تعداد سلول های چربی کاهش می یابد در واقع این جنبه مهم است که چرا روزه منجر به کاهش چربی و کاهش احتمال پیشرفت مقاومت انسولین یا دیابت می شود. نتایج این تحقیقات  همچنین نشان داد که روزه اثراتی بر روی تولید بیشتر هورمون رشد می گذارد و یک اثر حفاظتی در مورد ساختمان عضلانی  تعادل متابولیکی دارد.                  

 وی خاطر نشان کرد: افرادی که روزه میگیرند 58 درصد کمتر نسبت به افرادی که روزه نمی گیرند در معرض خطر بروز بیماریهای قلبی وعروقی قرار دارند.

دکتر اسکندری تصریح کرد: بیماران قلبی و بیماران مبتلا به پرفشاری خون یا به اصطلاح بیماران فشار خونی قبل از روزه گرفتن حتما با پزشک قلب وعروق مشورت کنند.

این متخصص قلب و عروق گفت: بیماران مبتلا به فشار خون خفیف تا متوسط با تغییر رژیم دارویی زیر نظر پزشک، مجاز به گرفتن روزه هستند این گروه از بیماران در طی ماه رمضان  استفاده از دیورتیک ها   یا داروهای  مدر- به علت ایجاد کم آبی بدن- را قطع کنند و در عوض از داروهایی با نیمه عمر طولانی یا مصرف با حداکثر  دو  بار در شبانه روز استفاده کنند.

وی گفت: آن دسته از بیماران مبتلا به فشار خون بسیار بالا که کنترل فشارشان مستلزم مصرف همزمان چند دارو هستند از گرفتن روزه معاف هستند. همچنین در گروهی از بیمارانی که علاوه بر فشار خون بالا از بیماری همزمان دیابت با قندهای کنترل نشده بالا رنج می برند از گرفتن روزه منع شده اند./ح


برچسب ها: روزه ، قلب ، رژیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار