رئیس دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه، سوزاندن بقایای گیاهی مزارع را به هیچ وجه منطقی نمی داند و معتقد است، این اقدام دستیابی به کشاورزی پایدار را با چالش مواجه می کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر حسین آگهی گفت: سوزاندن بقایای گیاهی در مزرعه سبب از بین رفتن میکروارگانیسم هایی می شود که در 10 سانتیمتری خاک زندگی می کنند و این مسئله به شدت حاصلخیزی خاک را تحت تاثیر قرار می دهد.

رئیس دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه، افزود: از آنجایی که این میکروارگانیسم ها مواد شیمیایی را در دسترس گیاه قرار می دهند، نابودی آن ها می تواند حاصلخیزی خاک را به شدت کاهش دهد.

آگهی ادامه داد: از سوی دیگر باقی ماندن و به دنبال آن پوسیدگی بقایای گیاهی در مزرعه سبب ایجاد پوششی بر روی خاک می شود که قدرت جذب رطوبت را در خاک افزایش می دهد.

به گفته رئیس دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه، سوزاندن هرچیزی در طبیعت سبب ایجاد مقادیر زیادی گاز کربن دی اکسید می شود که این اتفاق به نوبه خود سبب افزایش میزان گازهای گلخانه ای می شود و گرم شدن تدریجی زمین را به دنبال خواهد داشت.

آگهی افزود: سوزاندن بقایای گیاهی به جا مانده در مزرعه کاملا بر خلاف اهداف دستیابی به کشاورزی پایدار است، چرا که بافت خاک را به سوی نابودی می کشاند.

وی بهترین اقدام را زیر خاک کردن بقایای گیاهی باقیمانده در طول شخم بعدی دانست و گفت: اگر چه هزینه های این اقدام به مراتب بیشتر از سوزاندن بقایای گیاهی به جا مانده در مزرعه است، اما باید توجه داشتزیر خاک کردن بقایای گیاهی باقیمانده در طول شخم بعدی به نوبه خود سبب افزایش حاصلخیزی خاک و به دنبال آن افزایش میزان محصول در بلند مدت خواهد شد./س

برچسب ها: کرمانشاه ، گیاه ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.