وي از جمله مهمترين اين بيماريهاي مسري را بيماريهاي ويروسي خواند كه عمدتاً بعد از دوره كمون و تكثير، وارد جريان خون شده و در نتيجه باعث علائمي نظير تب شديد، افسردگي و بي اشتهايي در دام ميشود و حيوان مستعد عفونتهاي ثانويه باكتريايي ميشود.
راستاد افزود: طاعون نشخواركنندگان كوچك، آبله گوسفند و آبله بز، اكتيماي واگير و تب برفكي از جمله بيماريهاي مسري شايع هستند.
وي ادامه داد: هر ساله با فرا رسيدن فصل گرما و گرمازدگي كه سبب كاهش مصرف خوراك دامها و در نتيجه ضعف جسماني ميشود، به خصوص دامهاي جوان در معرض خطر ابتلا به بيماريهاي مسري قرار ميگيرند.
اين كارشناس دامپزشكي از دامداران خواست براي پيشگيري از ايجاد مشكلات مذكور نسبت به درمان ضدانگلي پيش از شروع فصل گرما، واكسيناسيون دامها در اولين فرصت براساس برنامهريزي شبكه دامپزشكي، رعايت بهداشت در جايگاه نگهداري دام از قبيل جمعآوري كود و ضدعفوني جايگاههاي نگهداري دام و سمپاشي محوطه دامداري، دسترسي آسان و دائم دامها به آب(فضاي كافي آبخوري جهت دامها و ايجاد سايه در محل آبخوريها)،ايجاد استراحتگاه مناسب و سايه به اندازه كافي براي تمام دامها، ايجاد قرنطينه براي دامهاي بيمار و جديدالورود، گرفتن مشاوره در زمينه تغذيه و بهداشت دام از كارشناسان مربوطه، اقدام كنند./ج1