به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران ؛ ساعت ۲۱ شب ۲۳ تیرماه آخرین تلگراف هند ارسال شد تا این کشور پس از سالها و با وجود ادامه استفاده مردم از این سرویس ارسال پیام با آن خداحافظی کنند.تصميم توقف ارسال تلگراف از سوي شركت بهارات سانچار نيگام و به خاطر هزینههای بالا در مقابل درآمد کم این سرویس گرفته شد. استفاده از تلگراف زمانی در هند بسیار رواج داشت و در اوج آن در سال ۱۹۸۵، ۴۵ هزار دفتر تلگراف در سراسر این کشور روزانه حدود ۶۰ میلیون تلگرام به نقاط مختلف هند و دیگر کشورهای جهان می فرستادند. واقعیت این است که در سالهای اخیر با آمدن ایمیل و پیامک،ارسال تلگراف به شدت کاهش یافته و گزارشها نشان میدهد همین مسئله باعث ضرر ۲۵۰ میلیون دلاری شرکت مخابرات هند شده است.
وجود نقاط دور افتاده در هند اما باعث شده بود که تا همین امروز هم تلگرافها در هند با آن تعداد کلمههای محدودشان ارسال شود و پیامها را بین مردم این کشور منتقل کنند. اعلام آخرین روز امکان ارسال تلگراف به همین خاطر باعث شد تا ۷۵ دفتر ارائه کننده این خدمات حسابی شلوغ شوند و هندیها برای ارسال آخرین پیامهای تلگرافی خود صف ببندند.
تلگراف از نظر تاریخی در هند اهمیت زیادی داشت و انگلیسیها در زمان مستعمره بودن این کشور از آن به عنوان ابزار یک کنترلی استفاده میکردند. جواهر لعل نهرو با تلگراف به لندن اطلاع داد که پاکستان به کشمیر حمله کرده است.
تلگراف هنوز نفس میکشد!
با اینکه هند یکی از مهمترین کشورهایی بود که ارسال تلگراف در آن رواج داشت اما پایان ارسال تلگراف در این کشور به معنای نابودی کامل این خدمات تاریخی نیست.
ساموئل مورس ، مخترع کدهای مورس ، در سال ۱۸۴۴ یا یک خط آزمایشی نخستین پیام تلگرافی را از واشنگتن به بالتیمور مخابره کرد. پس از ۱۶۹ سال اما هنوز هم در کشورهای مختلفی از تلگراف به عنوان ابزاری برای ارسال پیامهای رسمی استفاده میشود و با وجود آمدن ایمیل و پیامک هنوز کاربرد دارد.
در بحرین،مردم این کشور ارسال تلگراف را هنوز بسیار رسمیتر از ایمیل و فکس میدانند. شرکت بتلکو،به عنوان مهمترین شرکت مخابراتی بحرین خدمات ارسال تلگراف را همچنان ارائه میدهد و مردم برای ارسال به ویژه پیامهای تبریک و تسلیت از آن استفاده میکنند.
تلگراف ارویل رایت در سال ۱۹۰۳ که خبر از پیروزی آنها در نخستین پروازشان میداد
در بلژیک،شرکت بلژاکام به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی این کشور هنوز پیامهای تلگرافی را میفرستد. در کانادا شرکت «کانادا تلگرامز» خدمات ارسال تلگراف دارد؛ هر چند شرکت AT&T این کشور ارسال تلگراف را از سال ۲۰۰۱ متوقف کرده است. در فرانسه هم به صورت رسمی عمر ارسال تلگراف تمام نشده است و هر چند ارائه پیام تلگراف خیلی کم شده اما هنوز امکان ارسال تلگراف وجود دارد. در آلمان،شرکت دویچه پست هنوز تلگرافها را به در خانههای میرساند. در مجارستان همچنان کار ارسال تلگراف را شرکت ماگیار پستا انجام میدهد. در ژاپن مردم با استفاده از خدمات شرکت انتیتی برای مناسبتهای خاص مانند ازدواج،فارغ التحصیلی و مرگ بستگان تلگراف میفرستند. ماموران بعد از چاپ تلگراف روی برگههای زیبای مخصوص آن را به دست گیرنده میرسانند.
در روسیه اداره تلگراف مرکزی هنوز خدمات ارسال تلگراف را میدهد. تلگرافهای فوری میتوانند به هر آدرسی در روسیه یا جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی ارسال شوند. در اسلوونی هم هنوز فرستادن تلگراف برای مناسبتهای ویژه مانند تولد،ابراز تسلیت یا تبریک سالگرد ازدواج صورت میگیرد. مردم این کشور تلگراف را هنوز رسمیتر از ایمیل یا پیامک میدانند. تلگرافها با فونتی خاص بر روی کاغذی مرغوب چاپ میشوند. ارسال کننده تلگراف حتی میتواند به همراه پیام خود هدیهشان را ارسال کنند.
کوتاهترین تلگراف دنیا
قیمت هر پیام تلگراف بر اساس تعداد کلمات محاسبه میشود و به همین خاطر مختصر نویسی در تلگراف از قدیم مرسوم بوده است. کوتاهترین تلگراف ثبت شده در جهان اما مربوط به ویکتور هوگو است. ویکتور هوگو در زمان انتشار رمان بینوایان چون در سفر بود و برای خبر گرفتن از میزان فروش کتابش تلگرافی با متن «؟» برای ناشرش میفرستد و ناشر جواب آن را بر اعلام فروش بالای کتاب با متن «!» می فرستد.
منبع: مجله مهر