امير المومنين (ع) در نهج البلاغه معيارهاي انتخاب كارگزاران را اعلام فرمودند كه حق مداري، عدالت خواهي و تقواي الهي مهمترين آنها است.

به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران حضرت علي (ع) در زمينه حق مداري به مالك اشتر براي انتخاب همكاران نزديكش چنين دستور داده‌اند: افراد حق گو را به خود نزديك كن از ميان خواص خود كسي را به خود نزديك‌تر كن كه در حق گويي گرچه گرفتار حق تلخ است صراحت لهجه داشته باشد. 
تقواي الهي، حضرت علي (ع) بيش از مه زمامداران حكومتي را به رعايت تقوا دستور مي‌داد چنان كه مالك را به پرهيزگاري و انجام فرايض الهي سفارش كرده است و ديگر كارگزاران را نيز به اين مهم توصيه مي‌نمود تا در آشكار و نهان از خدا بترسد و نافرماني او را مرتكب شوند.
عدالت خواهي، عدالت خواهي از شاخصه‌هاي بارز انتخاب سياسي در سيره و گفتار امام علي (ع) است ايشان در دستور العملهاي سياسي خود به فرمانروايان، همواره بر رعايت انصاف و عدالت در بين مردم تاكيد مي‌كرد در فرازهايي از عهدنامه مالك اشتر مي‌فرمايند: مالك،‌ انصاف و عدالت را در بين خدا و مردم از يك سو و خود و نزديكانت و هر كدام او را در سر داري از سوي ديگر مراعات كن. 
حسن سابقه،‌وفاي به عهد و پيمان محبت و دلسوزي به فقرا، صداقت و امانت داري از ديگر معيارهاي انتخاب كارگزاران سياسي براساس سيره امام علي (ع) است./ف
برچسب ها: عدالت ، تقوا ، سیاسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار