به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، وزیرات عضو شورای هماهنگی مناطقه آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی به استناد بند(ج) ماده(4) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی -مصوب 1372 تصویب کرد؛ بودجه سال 1392 سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی تعیین می شود.
بر این اساس، سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی موظفند بر اساس دستورالعمل و روش اجرایی اخذ عوارض در مناطق آزاد تجاری -صنعتی و اصلاحات بعدی آن برای وصول عوارض واردات کالا اقدام و در ردیف 11500 درآمد حاصل از عوارض واردات کالا ثبت کنند. گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است با رعایت مقررات قانون مربوط، بر اساس سهمیه تعیین شده توسط دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی اقدام کند.
همچنین سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی مکلفند هر ماهه گزارش آمار دقیق ورود کالاهای تجاری و مسافری خود را به دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی ارائه کنند.
دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی مجاز است به منظور جذب بهینه و کامل سهمیه کالای تجاری در صورت نیاز همانند سالهای قبل سهمیه برخی از سازمانها را به سازمانهایی که توانایی جذب بالاتری دارند، تخصیص دهد. سازمان مناطق آزاد تجاری -صنعتی درامد حاصله را پس از کسر هزینه جذب (درصد این هزینه با توافق دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی تعیین می شود) به منطقه صاحب سهمیه پرداخت می کند.
بر اساس این مصوبه، دریافت و پرداخت هر گونه وجهی تحت هر عنوان توسط سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی بدون مجوز قانونی و خارج از بودجه مصوب مطلقاً ممنوع است.
دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری -صنعتی و ویژه اقتصادی مجاز است با رعایت قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری -صنعتی و سایر مقررات ذیربط به منظور ایجاد وحدت رویه در عملیات سازمان های مناطق و فراهم آوردن زمینه تجمیع و ارائه گزارش های لازم به مجمع عمومی برای تهیه و تنظیم دستورالعمل های لازم و ابلاغ آن به سازمان های مناطق آزاد تجاری -صنعتی اقدام کند.
همچنین سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی موظفند از هر یک از اتباع خارجی که در محدوده منطقه آزاد به کار اشتغال داشته و برای آنان پروانه اشتغال صادر می شود، معادل مبالغ مورد عمل در سرزمین اصلی به عنوان عوارض اخذ کنند.
بر این اساس، به سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی اجازه داده می شود برای هر مورد نقل و انتقال خودروهای پلاک گذاری شده در منطقه به میزان نه در ده هزار قیمت کارشناسی خودرو و حداقل تا سقف یکصد هزار ریال عوارض نقل و انتقال دریافت کنند. همچنین سازمان مناطق آزاد تجاری -صنعتی می تواند برای دریافت هزینه خدمات ارائه شده از جمله نصب پلاک و بازدید فنی با تصویب هیئت مدیره اقدام کنند.
سازمانهای مناطق آزاد تجاری -صنعتی مجازند هزینه های هر گونه خدمات ارائه شده از جمله خدمات رفاهی، ورزشی، بهداشتی، آموزشی را با تصویب هیئت مدیره دریافت و به حساب درآمد سازمان منظور کنند.
به سازمان های مناطق آزاد تجاری -صنعتی اجازه داده می شود برای اجرای پروژه های عمرانی شهری و روستایی نظیر مدرسه سازی، احداث خانه های بهداشت، احداث آب انبارها و آبگیرها، بهسازی محیط شهری و روستایی و غیره و به منظور ترویج روحیه مشارکت و همیاری مردم، جلب مساعدت مالی آنها و تسریع در اجرای پروژه های عمران شهری و روستایی با شوراهای اسلامی شهر و روستا برای تامین منابع مشارکت کنند.
بر اساس این مصوبه، در راستای سیاست های واگذاری امور به بخش خصوصی، سازمان های مناطق آزاد تجاری -صنعتی موظفند؛ طرح های عمرانی و سرمایه گذاری خود را با رعایت مقررات به بخش خصوصی واگذار کنند.
این مصوبه از سوی محمد رضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
انتهاي پيام/