به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
علی اشرف رشیدی گفت: خوردن این نوع شیرینی جات مصنوعی باعث افزایش غلظت مایعات بدن می شود لذا
توصیه می شود تا جایی که امکان دارد از مصرف این مواد پرهیز شود و به جای آن خرما
و دیگر مواد شیرین طبیعی استفاده شود.
وی با تاکید بر خوردن میوه و سبزیجات در وعده سحر و افطار، اظهار کرد: از خوردن
غذاهای گوشتی، پرادویه و سرخ کردنی حتی الامکان پرهیز شود زیرا باعث تشنگی بسیار
فرد روزه دار می شوند.
وی خوردن و مصرف لیموترش را راهی موثر برای پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی دانست و
گفت: ریختن چند قطره آب لیمو در چای کم رنگ نیز کمک کننده است.
وی با بیان اینکه حدود 70 درصد از بدن ما را آب تشکیل می دهد، افزود: از دست دادن
آب بدن سبب تضعیف بدن و عوارض و پیامدهایی چون سرگیجه و سردرد می شود.
وی اظهار کرد: مواد مغذی و معدنی از دست رفته بدن در طول روزهای طولانی و بلند
تابستان را باید با وعده های افطار و سحر به طور اصولی تامین کرد.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: روزه داران با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان با
فصل گرم تابستان باید تا جایی که می توانند برای جلوگیری از کاهش آب بدن از منزل
خارج نشوند و تا حدامکان در طول روز از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید پرهیز و از
پوشش کلاه استفاده کنند.
وی تاکید کرد: روزه داران از انجام فعالیت های ورزشی سنگین پرهیز کنند و زمان
فعالیت ورزشی را یک ساعت مانده به افطار موکول نمایند.
رشیدی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان نباید روزه را با آب بسیار سرد و یا نوشیدنی
بسیار داغ و نوشابه های گازدار باز کرد چرا که به دستگاه گوارش آسیب می رساند.
وی با بیان اینکه کمبود آب بدن باید در فاصله میان افطار و سحر بتدریج تامین شود،
خاطرنشان کرد: نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تاثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد،
زیرا بدن آب اضافی را دفع می کند./س