به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران مینو شرافت اظهار کرد: از مزایای شیر مادر آن است که به راحتی هضم میشود و ایجاد حساسیت و آلرژی نمیکند، پاک و تمیز است و کودکانی که شیر مادر میخورند کمتر به بیماریهای عفونی و اسهال مبتلا میشوند.
وی در مورد آغوز نخستین شیری که بدن مادر بعد در چند روز اول پس از زایمان تولید میکند، ادامه داد: نخستین شیری که بدن مادر در چند روز اول زایمان تولید میکند آغوز نام دارد که مایع زرد رنگی است که در ابتدای شیر دهی در غده پستانی تولید میشود و سرشار از پروتئین و مواد مصونیتزا و نیز دارای نوعی فاکتور رشد است که موجب رشد اندازه رودههای شیرخوار میشود تا بتواند پذیرای شیر مادر باشد.
متخصص کودکان در ادامه بیان کرد: آغوز تمام نیازهای بدن نوزاد را تامین میکند و مقاومت بدن نوزاد را در برابر بیماریها بالا میبرد و در ضریب هوشی کودک نقش بسزایی دارد.
وی در مورد شیر دادن به نوزاد تازه به دنیا آمده، تاکید کرد: شیر دادن به نوزاد باید هرچه زودتر بعد از زایمان (ظرف نیم ساعت اول بعد از زایمان و حداکثر یک تا دو ساعت اول زایمان) آغاز شود.
شرافت در مورد از دست دادن وزن نوزاد در روزهای اول پس از به دنیا آمدن تصریح کرد: نوزاد در روزهای اول کمی وزن از دست میدهد که این پدیده طبیعی است و جای نگرانی ندارد و نباید آن را به حساب کمبود شیر مادر گذاشت و در ماههای اول تولد که شیرخوار بیش از سایر مواقع در خطر است شیر مادر او را از ابتلا به بسیاری از بیماریها حفظ میکند.
وی در پایان در مورد چربی و پروتئین شیر مادر تاکید کرد: چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از چربی و پروتئین شیرهای دیگر هضم و جذب میشوند و به همین دلیل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در این شیرخواران کمتر مشاهده میشود و ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار تغییر پیدا میکند و چربی شیر مادر در آغاز هر وعده شیردهی کمتر است و سپس میزان آن به تدریج بیشتر میشود.